Πολυϊατρεία ΠΕΔΥ: πότε ανοίγουν, ποιοι θα εξυπηρετούνται

Πότε ξεκινούν τη λειτουργία τους, τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ; Ποιοι πολίτες θα εξυπηρετούνται;

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, 27 Μαρτίου η λειτουργία των μονάδων υγείας του ΠΕΔΥ στην Αττική, ενώ στα πρώτα αυτά στάδια, θα είναι εφικτή μόνον η συνταγογράφηση των φαρμάκων και η κλινική εξέταση των ασθενών.

Από τη στιγμή, που τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ στελεχωθούν με το προβλεπόμενο ιατρικό προσωπικό, θα αρχίσει κανονικά η πλήρης λειτουργία των μονάδων υγείας, ενώ όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τα όποια προβλήματα προκύψουν στην πορεία, θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

Εντός των ερχόμενων ημερών, πρόκειται να ανακοινωθούν και οι πενταψήφια αριθμοί, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να κλείνουν ραντεβού με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ μέσω των συγκεκριμένων γραμμών, ενώ προς το παρόν βρίσκονται υπό επίλυση διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα του Οργανισμού, προκειμένου να επιταχυνθεί η πλήρης λειτουργία του.

Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε τόσο ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ, Βασίλης Κοντοζαμάνης “Σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα το ΠΕΔΥ και όλες οι νομαρχιακές, τοπικές και άλλες μονάδες υγείας του Οργανισμού θα μπορούν να εξυπηρετούν όσους περνούν το κατώφλι τους αναζητώντας γιατρό είτε για εξέταση είτε για συνταγογράφηση”.

Διαβάστε πώς θα βρείτε γιατρό στο ΠΕΔΥ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.