Αλλαγές στις συντάξεις: ποιες μειώνονται και ποιες κόβονται “μαχαίρι”

Ποιες συντάξεις αναμένεται να μειωθούν και ποιες να “κουρευτούν” άνω του 50%;

Νέα μερά για τις συντάξεις χιλιάδων ασφαλισμένων, πρόκειται να είναι η 1η Ιουλίου, καθώς από τότε μπαίνει «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες αναμένεται να μειωθούν δραματικά.

Οσοι ασφαλίζονται, για πρώτη φορά, από 1/1/2014 θα δικαιούνται συντάξεις με βάση τις εισφορές τους σε ατομικές μερίδες, ενώ το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για ασφαλισμένους μέχρι 31/12/2013, αλλά για τον χρόνο ασφάλισης από 1/7/2014 και μετά.

Πιο συγκεκριμένα, το πολυνομοσχέδιο για τις αλλαγές και τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων προβλέπει:

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες από την 1η Ιουλίου και την καταβολή, για τελευταία φορά, από τον ΟΑΕΔ του 50% του οικογενειακού επιδόματος.

Τη μηνιαία καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ και την υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό των νέων ασφαλισμένων, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ για λιγότερες από 25 ημέρες τον μήνα.

Τον υποχρεωτικό συμψηφισμό επιχορηγήσεων και ενισχύσεων με τις οφειλές στα Ταμεία αλλά και την απευθείας είσπραξη -από την 1η Ιουλίου- όλων των κοινωνικών πόρων, που επιβάλλουν τα δικαστήρια, ενώ ταυτόχρονα γίνεται ευκολότερη η “ενοικίαση” των εργαζομένων με τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων, όπως ορίζει ο νόμος.

Διαβάστε ποιες συντάξεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.