Άγχος: πώς να το καταπολεμήσετε με φυσικό τρόπο

Πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε το άγχος με φυσικό τρόπο, αποφεύγοντας τα φάρμακα;

Είναι γεγονός, πως με τα σημερινά δεδομένα της χώρας, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από άγχος, το οποίο πολλές φορές οδηγεί και σε κρίσεις.

Παρά το γεγονός, οτι πολλοί από εκείνους, που διακατέχονται από άγχος καταφεύγουν στην “εύκολη λύση” της φαρμακευτικής αγωγής, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι, που βοηθούν στην καταπολέμησή του.

Όπως αποκαλύπτει η personal trainer Τζουν Σιλνι, κάποιοι βασικοί και άμεσοι τρόποι για να καταπολεμηθεί το άγχος είναι:

Ασκήσεις αναπνοής: βοηθούν τον οργανισμό να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα και να καταπολεμήσει το άγχος.

Γιόγκα Αποκατάστασης: μπορεί να ακούγεται ως κάτι ξένο και δύσκολο για πολλούς, ωστόσο, οι επιδράσεις της στην καταπολέμηση του άγχους είναι θαυματουργές, καθώς βοηθά στη μείωση του καρδιακού ρυθμού και ηρεμεί το μυαλό!

Φαγητό & Ζέστη: είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο, πως άνθρωποι με μειωμένη την αίσθηση της πείνας αλλά και διατήρηση της κατάλληλης θερμοκρασίας, είναι εκείνοι, που δεν υποφέρουν από άγχος.

Προγραμματισμός: μπορεί να είναι ένα κομμάτι στο οποίοι πολλοί δεν τα καταφέρνουν, ωστόσο, τα αποτελέσματά του στην υποχώρηση και καταπολέμηση του άγχους είναι γνωστά σε όλους.

Διαλογισμός: 5 λεπτά διαλογισμού τη μέρα, στη γνωστή στάση οκλαδόν με κλειστά μάτια και σωστές αναπνοές, μπορεί να αποτελέσει έναν καλό σύμμαχο στην καταπολέμηση του άγχους.

Ροφήματα: το γνωστό “γιατροσόφι”, που τοποθετεί σε περίοπτη θέση τη βαλεριάνα, είναι μια από τις πιο δραστικές και δοκιμασμένες συνταγές για την αποβολή του άγχους, ωστόσο, δεν θα πρέπει να γίνεται κατάχρηση.

Διαβάστε ποιο μπαχαρικό καταπολεμά το άγχος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.