Απεργία ΠΝΟ: πότε και για πόσο ξεκινούν τα δρομολόγια των πλοίων

Πότε ξεκινούν εκ νέου τα δρομολόγια των πλοίων μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ; Πότε αναμένονται νέες απεργίες;

Διεκόπη η απεργία της ΠΝΟ, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά από την Πέμπτη 3 Απριλίου, με το πρώτο δρομολόγιο να φεύγει στις 06.00

Όπως δήλωσε στο protothema.gr, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Ιωάννης Χάλας “Είμαστε σε επιφυλακή. Ο αγώνας μας για τη διεκδίκηση της υλοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας δεν έληξε. Προχωράμε δυναμικά και θα εκτιμήσουμε την επόμενη εβδομάδα εκ νέου την κατάσταση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι για να συνεχίσει να υπάρχει ελληνική ναυτιλία θα πρέπει να υπάρχει ο Έλληνας ναυτικός. Και όπως εξελίσσεται η κατάσταση βλέπω να υπάρχει πρόβλημα».

Μετά τη λήξη της απεργίας, η ΠΝΟ πρόκειται να συναντηθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προκειμένου να βρεθεί τρόπος καταβολής των οφειλόμενων δεδουλευμένων αλλά και για τεθεί το πλαίσιο της νέας ΣΣΕ, ούτως ώστε να μην υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, οι ναυτεργάτες της ΠΝΟ έχουν ήδη προβεί σε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία θα συμμετάσχουν στην 24ωρή απεργία, που έχει προκηρύξει η ΓΣΣΕ για την Τρίτη 9 Απριλίου, από όπου και θα κριθεί η πορεία των κινητοποιήσεων αλλά και των εξελίξεων στα εργασιακά τους θέματα.

Διαβάστε πότε ξεκινούν οι απεργίες των φαρμακοποιών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.