Δίαιτα: μικρές αλλαγές που κόβουν την πείνα

Ποιες είναι οι μικρές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε για μια ισσοροημένη και αποτελεσματική δίαιτα; Πώς μπορούμε να αντισταθούμε ηγια να μη χαλάσουμε τη δίαιτα μας;

Ακόμα και αν έχουμε τις καλύτερες διαθέσεις να κάνουμε μια σωστή δίαιτα το καλοκαίρι ή ακόμη και να βελτιώσου­με τη ζωή μας, είναι σημαντικό να καταλάβουμε τα όριά μας.

Εκτός από τη δίαιτα μπορούμε να αποφύγουμε αν θέλουμε και τα περιοδικά, την τηλεόραση, τις ταινίες μάς περνάνε το μή­νυμα ότι ο άνθρωπος μπορεί να έχει απίστευτη θέληση και να αποδεσμευτεί πλήρως από τα πάθη του.

Για να απο­φεύγετε λοιπόν αυτές τις δύσκολες στιγμές που σας εμποδίζουν τη δίαιτα, μπορείτε να μειώ­σετε τις πιθανότητες εμφάνισής τους. Δεν μπορείτε βέβαια να εξαφανίσετε από το πρόσωπο της γης όλα τα σοκολατένια κέικ του κόσμου. Ούτε είναι σωστό κάτι τέτοιο, αφού έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι η αποστέρηση δημιουργεί περισσότερη λα­χτάρα και οδηγεί σε υπερφαγικές τάσεις.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να διευκολύνετε τη δίαιτα σας:

Mπορείτε να πληροφορηθείτε τι έχουν διαπιστώσει διάφορες έρευνες σχετικά με τους εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να μας οδηγήσουν στην κατανάλω­ση τροφής περισσότερης από εκείνη που χρειαζόμαστε. Κάθε ερευνητικό εύρημα ακολουθείται από προτάσεις για κάποιες μικρές πρακτικές αλλαγές στις συνήθειές μας, ώστε να είμαστε λιγότερο ευάλωτοι στους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες που μερικές φορές μάς κάνουν να τρώμε και να χαλάμε τη δίαιτα.

Συμβουλές από την εκπαιδευτική συμβουλευτική ψυχολόγο, Δρ Καλλιόπη Εμμανουηλίδου:

Συσκευασίες

Οι έρευνες λένε ότι οι μεγάλες συσκευασίες προωθούν την υπερβολική κατανά­λωση, καθώς το άτομο δεν έχει επίγνωση της ποσότητας που κα­ταναλώνει.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να πετύχει η δίαιτα:

Δεν αγοράζουμε μεγάλες συσκευασίες, ακόμα και αν μας έρχονται φτηνότερες. Αν χρειαζόμαστε μεγάλη ποσότητα ενός προϊόντος μακροπρόθεσμα, είναι προτιμότερο να αγοράσουμε πολλές και μικρότερες συσκευασίες (multipack). Και όταν κάτι το βρίσκουμε μόνο σε μεγάλη συσκευασία, το συσκευάζουμε μόνοι μας σε μικρότερες. Τέλος, δεν τρώμε ποτέ απευθείας από τη συσκευασία.

Δείτε ποια η δίαιτα Hollywood που υπόσχεται την άμεση μείωση κιλών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.