Μπόνους και αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους: ποιοι θα τα πάρουν

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν αυξήσεις και μπόνους; Διαβάστε ποιες θα είναι οι απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο.

Έρχονται μπόνους και αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους. Αν το ακούτε σαν ανέκδοτο κάνετε λάθος. Το νέο σύστημα αξιολόγησης φέρνει μπόνους για το 85% των δημοσίων υπαλλήλων και προβλέπεται και θα δοθεί σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2015.

Οι αυξήσεις αυτές θα είναι συνδεδεμένες με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που θα γίνει για το 2014 και θα πραγματοποιηθεί τους δύο πρώτους μήνες του 2015.

Σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, οι απολαβές κάθε δημοσίου υπαλλήλου θα είναι ανάλογες με τα προσόντα του, την απόδοσή του και την θέση ευθύνης που κατέχει.

Όμως όπως προβλέπεται για τις αυξήσεις, το 15% των δημοσίων υπαλλήλων θα πάρει φέτος κάτω από τη βάση στην αξιολόγηση, μόλις το 25% θα αριστεύσει, ενώ το 60% θα περάσει τη βάση.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 85% θα «περάσει» την αξιολόγηση και θα πάρει τελικά το μισθολογικό μπόνους που προβλέπει το υπουργείο. Έτσι περίπου 100.000 εργαζόμενοι θα μείνουν στάσιμοι μισθολογικά, ενώ 550.000 θα πάρουν αύξηση.

Διαβάστε ποιες οι αυξήσεις και τα bonus που έρχονται για τους δημόσιους υπαλλήλους σύμφωνα με το νέο σύστημα αξιολόγησης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.