Δημοσκόπηση, ευρωεκλογές 2014: ποιο κόμμα-φαβορί με μονοψήφια ποσοστά. Ανατροπή

Ποιο κόμμα προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι του δεύτερου στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές 2014; Ποιο κόμμα-φαβορί συγκεντρώνει μονοψήφια ποσοστά σε τελευταία δημοσκόπηση;

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό των Παραπολιτικών, που διεξήχθη στη Μαγνησία, αλλάζει την πολιτική σκηνή και το κλίμα για τις ευρωεκλογές 2014.

Στο σύνολο των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές 2014, σκληρή μάχη φαίνεται να δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με συνεχόμενες εναλλαγές στην πρώτη και τη δεύτερη θέση, ωστόσο, στο νέο γκάλοπ οι διαφορές είναι πολύ σημαντικές, σε σημείο, που το πρώτο κόμμα φαίνεται με σίγουρο προβάδισμα.

Το ανατρεπτικό στη νέα δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές 2014 είναι πως Το Ποτάμι, παρά το γεγονός ότι καταλαμβάνει την τρίτη θέση, συγκεντρώνει μονοψήφια ποσοστά, ενώ είναι γεγονός, πως η δημοτικότητά του πέφτει στα τελευταία γκάλοπ.

Αναλυτικά, η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις ευρωεκλογές 2014 δείχνει:

ΣΥΡΙΖΑ 24,6%
ΝΔ 17%
Το Ποτάμι 7,9%
Χρυσή Αυγή 6,5%
ΑΝΕΛ 3,9%
ΚΚΕ 3,7%
Ελιά-ΠΑΣΟΚ 2,2%
ΔΗΜΑΡ 0,7%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 13,1%
Δεν ψηφίζω 9,5%

Διαβάστε ποιος προηγείται σε δημοσκόπηση της Alco, ποια τα αποτελέσματα μεγάλης Πανευρωπαϊκής δημοσκόπησης και ποιος υποψήφιος της ΝΔ πρώτος στις ευρωεκλογές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.