Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ: πότε θα καταβληθεί, ποιοι οι δικαιούχοι

Πότε πρόκειται να καταβληθεί το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ; Ποιοι οι δικαιούχοι;

Σε 669.702 οικογένειες πρόκειται να καταβληθούν 136 εκατομμύρια ευρώ για το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ, με την προκαταβολή για το πρώτο τρίμηνο να κατατίθεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, τη Μεγάλη Τετάρτη.

Οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ, είναι όσοι εισέπραξαν τα αντίστοιχα βοηθήματα το 2013, ενώ σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείο Εργασίας για την πίστωσή του σε τραπεζικούς λογαριασμούς δεν είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του εντύπου Α21.

Ήδη από τις 20 Μαρτίου 2014, ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα οικο­γενειακά επιδόματα του ΟΓΑ έτους 2014, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του περι­βάλλοντος TaxisNet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δή­λωση (Ε1).

Σημειώνεται, πως οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση το έτος 2013 για τη χο­ρήγηση οικογενειακών επιδομάτων, θα πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία, διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας στο Α21 τυχόν αλλαγές, που εμφανίζουν τα στοιχεία τους. Μετά την οριστική υποβολή του Α21, οι ενδιαφερόμενοι μπο­ρούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους και για τα δικαι­ολογητικά, που ενδεχομένως θα χρειαστεί να αποστείλουν στον ΟΓΑ, μέσω της ειδικής εφαρμογής με τίτλο: «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (http://www.oga.gr).

Διαβάστε πώς να κάνετε αίτηση στο taxisnet για το οικογενειακό επίδομα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.