Πρωτομαγιά: πώς να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό στεφάνι

Πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό στεφάνι για την Πρωτομαγιά; Δείτε τι θα χρειαστείτε.

Ο Μάϊος, είναι αδιαμφισβήτητα ο μήνας της “καλής διάθεσης” όχι μόνον εξαιτίας των πολύχρωμων λουλουδιών και εικόνων αλλά και λόγω του ότι προμηνύει το καλοκαίρι.

Για τον λόγο αυτό έχει καθιερωθεί ως έθιμο της Πρωτομαγιάς, η συλλογή διαφόρων και διαφορετικών λουλουδιών για τη σύνθεση του Πρωτομαγιάτικου στεφανιού, το οποίο είθισται να κρεμάμε στην πόρτα του σπιτιού.

Σύμφωνα με την παράδοση, το στεφάνι της Πρωτομαγιάς παραμένει εκεί μέχρι την γιορτή του Αη Γιάννη του Κλύδωνα, όπου και καίγονται στην πυρά που ανάβεται την ημέρα της γιορτής του.

Πόσο εύκολο είναι όμως, να φτιάξετε το στεφάνι της Πρωτομαγιάς; Δείτε τι θα χρειαστείτε:

Το πρώτο σας μέλημα είναι να μαζέψετε εντυπωσιακά και πολύχρωμα λουλούδια της αρεσκείας σας, ενώ αυτά που προτιμώνται για το στεφάνι της Πρωτομαγιάς είναι συνήθως τριαντάφυλλα, μαργαρίτες, ανεμώνες, βιολέτες, ή πασχαλιές, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κοτσάνια.

Ως δεύτερο βήμα, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση (στεφάνι) από μακριά ευλύγιστα και ανθεκτικά κλαριά όπως κληματόβεργες ή κλαδιά από λυγαριά, τα οποία θα πρέπει να πλεχτούν κυκλικά, προκειμένου να στερεωθούν τα λουλούδια. Βέβαια, ακόμη και σε περίπτωση, που δεν έχετε κλαδιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό αλλά ευλύγιστο σύρμα!

Άλλα υλικά, που θα χρειαστείτε για τη διαδικασία σύνθεσης του πρωτομαγιάτικου στεφανιού είναι: λεπτός σπάγκος, μεταλλικό συρματάκι ανθοδετικής, πετονιά ή βαμβακερό νήμα αλλά και κορδέλες υφασμάτινες (προαιρετικά).

Διαβάστε πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις Μαΐου 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.