Τάκης Μπαλτάκος, κατάθεση: τι είπε για το βίντεο και τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή

Τι αποκάλυψε στην κατάθεσή του, ο Τάκης Μπαλτάκος; Ποιοι γνώριζαν για τις επαφές του με τη Χρυσή Αυγή;

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος βρέθηκε ενώπιον της εισαγγελέως, Καλλιόπης Νταγιάντα, προκειμένου να απολογηθεί για το επίμαχο βίντεο και τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή.

Το γεγονός, που προκάλεσε εντύπωση κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ήταν πως ο Τάκης Μπαλτάκος επεσήμανε ότι οι επαφές του με τη Χρυσή Αυγή δεν ήταν κρυφές, καθώς οι συναντήσεις τους γίνονταν στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, ο Τάκης Μπαλτάκος, η συνάντηση, κατά την οποία μαγνητοσκοπήθηκε η συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη, έγινε μετά τις προφυλακίσεις του αρχηγού και μελών της Χρυσής Αυγής, δηλαδή τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο ίδιος ο Τάκης Μπαλτάκος, φάνηκε να μη θυμάται όλες τις λεπτομέρειες της “καυτής” συνάντησης, καθώς όπως δήλωσε “Αν θυμάμαι καλά, λίγες ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση ξανακάλεσα στο γραφείο μου βουλευτές της ΧΑ, όπου τους είπα ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον μελών του κόμματος και οτι η κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί πουθενά”, ενώ προκειμένου να αιτιολογήσει τις “παράνομες” συναντήσεις ανέφερε «η κυβερνηση έπρεπε να ξέρει στρατηγικές, μεθόδους για τη ΧΑ. Η γραμμή μου ήταν να μην κάνει ήρωες την ΧΑ, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απογορεύσεις στα συσσίτια με τις οποίες ήμουν αντίθετος. Παίζοντας το θέμα της απαγόρευσης το έμαθαν 11 εκατ. Έλληνες, ενώ αν δεν υπήρχε η απαγόρευση θα το μάθαιναν μόνο 200 που θα πήγαιναν».

Ωστόσο, στην κατάθεσή του και αναφορικά με ερώτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επί υπουργείας Ρουπακιά, το οποίο και δεν αποδέχτηκε, ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε “Η Ελλάδα έχει αντιρατσιστικό από το ’89 το συγκεκριμένο σχέδιο έθιγε τη δομή των ενόπλων δυνάμεων και της εκκλησίας με αποτέλεσμα αν ίσχυε να έφερνε την αλματώδη αύξηση των ποσοστών της ΧΑ».

Διαβάστε ποια η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα βίντεο της Χρυσής Αυγής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.