Μπαλτάκος: Ο γιος μου δεν είναι συνηθισμένος άνθρωπος

Τι είπε ο Τάκης Μπαλτάκος για τον γιό του Δημήτρη Μπαλτάκο για το κατα πόσο είναι συνηθισμένος άνθρωπος;

Ο πρωταγωνιστής της μεγάλης πολιτικής αναταραχής, Τάκης Μπαλτάκος και-πλέον-πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης έδωσε εξηγήσεις για το βίντεο που προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο και για τις ακροδεξιές «φιλίες» του. Το άλλοτε δεξί χέρι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζει ότι είχε επαφές-και μάλιστα τακτικές-με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, όμως ήταν για το καλό της χώρας αλλά και της «γαλάζιας» παράταξης. Ο κ. Τάκης Μπαλτάκος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες με χρυσαυγίτες όμως, όπως ανέφερε, δεν θυμάται τι έχει ειπωθεί. Παράλληλα, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για τον γιο του Δημήτρη Μπαλτάκο, ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις ξυλοκόπησε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και πλέον αναζητείται από την Αστυνομία καθώς εκκρεμεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

«Ό,τι έχω πει εξυπηρετούσε σκοπό»

Σύμφωνα με το sofokleousin.gr, ο κ. Μπαλτακός στη συνέντευξή του, που μπορεί να προκαλέσει ακόμη πιο έντονες αντιδράσεις, αναφέρει πως ό,τι συνομιλίες είχε ήταν για το καλό της χώρας και της παράταξης και εξυπηρετούσαν ένα σκοπό.  «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι», απάντησε ο κ. Μπαλτάκος όταν ερωτώθηκε εάν έχει πει και χειρότερα. «Ό,τι και να έχω πει εξυπηρετούσε ένα σκοπό». Ερωτηθείς αν έχει συναντηθεί και με άλλους χρυσαυγίτες, απάντησε καταφατικά, ενώ παραδέχτηκε ότι είχε μιλήσει και με τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο. Για το ύφος που χρησιμοποίησε στη στιχομυθία με Κασιδιάρη είπε ότι αλλάζει ύφος ανάλογα με το ποιον μιλάει.

«Η ΝΔ κεντροδεξιά παράταξη που κινδυνεύει τα τελευταία χρόνια να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα, αυτό δεν πρέπει να συμβεί», τόνισε ο κ. Τάκης Μπαλτάκος και στη συνέχεια χαρακτήρισε αυτό που έκανε με τον κ. Κασιδιάρη ως «καθημερινότητα». «Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι έπρεπε να απεγκλωβίσουμε όσους βρίσκονταν στη Χρυσή Αυγή», υπογράμμισε ο κ. Τάκης Μπαλτάκος και επεσήμανε ότι δεν υπήρχε λόγος ο κ. Σαμαράς να γνωρίζει τις επαφές του με τη Χρυσή Αυγή. «Ήταν λεπτομέρεια αυτό» είπε.

«Σταμάτησα να έχω επαφές»

«Με βρήκε στο διάδρομο, μου είπε ότι έχουν προσωπικό παράπονο, δεχόμουν πολλούς ανθρώπους. Επειδή και στο παρελθόν μιλούσα μαζί του, τον δέχτηκα. Το ότι ήταν κατηγορούμενος δεν σημαίνει ότι είναι και καταδικασμένος», είπε ο κ.  Τάκης Μπαλτάκος αναφερόμενος στο περιστατικό με τον κ. Κασιδιάρη.

« Όταν κατάλαβα στη συνέχεια τι έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι οι συναντήσεις μηδενίστηκαν. Τον είδα γιατί ήθελα να δω και πού το πάνε», ανέφερε και τόνισε ότι στόχος του ήταν να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και αυτό το έκανε «με πλειάδα ενεργειών».

Ο κ. Τάκης Μπαλτάκος επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει καμία σκευωρία, καμία συνωμοσία. Τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού τα ανέφερα επειδή τα διάβασα στον Τύπο, δεν είχα ρωτήσει τον πρωθυπουργό. Όλα όσα είπα στον Κασιδιάρη, τα είδα γραμμένα, είχαν δημοσιευτεί στον Τύπο. Τι να φοβηθώ από τη μαγνητοφώνηση; Είχε μόνο σκοπιμότητα, έπρεπε να γνωρίζω, να καταλάβω».

«Ο γιος μου δεν είναι συνηθισμένος άνθρωπος»

Ο κ. Τάκης Μπαλτάκος μίλησε στον Real και για το σκηνικό με το γιο του: «Δεν μπήκε στο γραφείο, στο διάδρομο έγινε το περιστατικό. Τους είδε να ανεβαίνουν και τους ρώτησε με έντονο ύφος πού είναι ο Κασιδιάρης. Τον γνωρίζουν, επειδή ερχόταν συχνά για να με δει. Άρχισαν να σπρώχνονται. Μετά αυτοί, επειδή έχουν μανία μηνύσεων, είπαν ότι τους χτύπησε. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει όργια με τη βία, διαμαρτύρονται επειδή τους χτύπησε ή τους κλώτσησε. Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ΟΥΚ, έχει κώδικα τιμής, δεν είναι συνηθισμένος άνθρωπος. Επιλέγει αν θα εμφανιστεί όποιος εμπλέκεται σε διαδικασία αυτοφώρου. Δεν ξέρω πού είναι ο γιος μου».

Διαβάστε ποιες οι νέες δικαιολογίες που έδωσε ο Τάκης Μπαλτάκος για τις συνομιλίες με τον Κασιδιάρη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.