Θεοδωράκης, Το Ποτάμι: πόσους ευρωβουλευτές θα εκλέξει

Πόσους ευρωβουλευτές πιστεύει ο Σταύρος Θεοδωράκης ότι θα εκλέξει το Ποτάμι;

Την πρόβλεψη ότι το Ποτάμι θα εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές έκανε, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για επαφές με κορυφαίους παράγοντες της Κομισιόν.

Ο επικεφαλής του εγχειρήματος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Αρη Πορτοσάλτε απαντώντας στο ερώτημα ποιόν θα ψηφίσει το Ποτάμι για πρόεδρο της Κομισιόν ανέφερε ότι οι τρεις ψήφοι που θα έχει το κόμμα του, μπορεί να είναι πολύ κρίσιμοι καθώς φαίνεται ότι διαμορφώνεται ισοδυναμία των δύο βασικών υποψηφίων του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Μάρτιν Σουλτς.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν ταυτίσει το στενά κομματικό τους συμφέρον με το συμφέρον της Ελλάδας, λέγοντας ότι αυτό πρέπει να τελειώσει ως πρακτική.

Σημείωσε ότι η σωτηρία της Ελλάδας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τις συνεργασίες και ζήτησε από τα κόμματα να συζητήσουν προεκλογικά και να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους και τα σημεία στα οποία συμφωνούν.

Επισήμανε πως θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό ότι η πλειοψηφία των πολιτών, ακόμη κι αν δεν θα ψηφίσει το Ποτάμι, είναι απολύτως θετικοί για το εγχείρημα.

Απαντώντας, τέλος, στο ερώτημα αν το κόμμα του είναι δημιούργημα συμφερόντων, μιντιακών και άλλων, είπε ότι ο καθένας είναι δημιούργημα του εαυτού του. Κυκλοφορούν μια φωτογραφία μου με τον Σημίτη που είναι από το 1999 για να με κατηγορήσουν. Υπονοούν δηλαδή ότι από τότε σχεδιάζαμε μαζί να φτιάξουμε το Ποτάμι, αναρωτήθηκε ο Θεοδωράκης.

Διαβάστε ποιο το ευρωψηφοδέλτιο για Το Ποτάμι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.