Σάρωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο debate κερδίζοντας τους Ευρωπαίους [video]

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο ευρωπαϊκό debate.

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Αλέξης Τσίπρας στο ευρωπαϊκό debate, κερδίζοντας την προσοχή και των ενδιαφέρoν των Ευρωπαίων, οι οποίοι δήλωναν “Τα πήγε πολύ καλά ο Αλέξης”.

Τόσο τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας όσο και οι Φερχόφστανγκ και Κέλερ, ανέφεραν πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αδιαμφισβήτητα μια φωνή έκφρασης του ελληνικού προβλήματος στο εξωτερικό.

Περισσότερο άνετος, από ότι περίμενε ο ελληνικός λαός, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στα ελληνικά από την εναρκτήρια κιόλας τοποθέτησή του και παρουσίασε την υποψηφιότητά του λέγοντας ότι: « Είμαι από την Ελλάδα, τη χώρα που η Ευρωπαϊκή ηγεσία επέλεξε ως πειραματόζωο της πιο σκληρής λιτότητας. Απευθύνομαι στους υποψηφίους και τους ρωτώ: Είναι ιστορία τραγωδίας ή ιστορία επιτυχίας αυτό που συνέβη στην Ελλάδα; Εμείς απευθυνόμαστε στους ευρωπαίους πολίτες και τους καλούμε να σταματήσουμε την καταστροφική πολιτική της λιτότητας, να ξαναβρούμε την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία», ενώ αναφορικά με τα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα, που συζητήθηκαν στο debate, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε “Αν συνεχίσουμε με τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότας δε θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε, ας μη γελιόμαστε». Χαρακτήρισε την ανεργία «δομική» και αντιπρότεινε ένα ευρωπαϊκό new-deal.

Ακόμη, ως προς την τρόικα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε απευθυνόμενος για άλλη μια φορά στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος Ζ.Κ Γιούνκερ “Ή θα προχωρήσουμε μπροστά ή το όραμα της Ευρώπης θα διαλυθεί» και μιλώντας για την υποψηφιότητά του, έκανε ένα φαντασμαγορικό επίλογο σημειώνοτας ότι ότι «Θέλουμε μία Ευρώπη των λαών. Το κοινοβούλιο θα παίρνει αποφάσεις και οι πολίτες θα αποφασίζουν με δημοψηφίσματα. Όχι ποδηγέτηση της λαϊκής κυριαρχίας. Θα προσπαθήσουμε να διώξουμε την τρόικα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Την καταστρόικα».

Δείτε το βίντεο με τον Αλέξη Τσίπρα στο ευρωπαϊκό debate:

Διαβάστε ποια η Μόνικα που βασανίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.