Δημοσκοπήσεις Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: ποιοι 2 υποψήφιοι μονομαχούν στα γκάλοπ

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης; Ποιοι 2 υποψήφιοι μονομαχούν στα γκάλοπ;

Στο Κανάλι 6 παρουσιάστηκε η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία To The Point για την πρόθεση ψήφου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για λογαριασμό του Καναλιού 6, του XanthiPress.gr , της Τόλμης και της Xanthinews.

Σύμφωνα με το γκάλοπ που έγινε το Μάρτιο του 2014, σε δείγμα 1.110 ατόμων στην Περιφέρεια τη μέθοδο της τηλεφωνικής συνέντευξης ο Άρης Γιαννακίδης παρουσιάζει διαφορά 9,4 μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του Γιώργου Παυλίδη. (25,5% έναντι 16,1%) Οι υπόλοιποι σχηματισμοί, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζουν αρκετά χαμηλά ποσοστά.

Προβάδισμα και στη δεύτερη Κυριακή

Επίσης στην πρόθεση ψήφου για τη Δεύτερη Κυριακή των εκλογών, εφόσον οι δύο τους είναι αντίπαλοι, ο Άρης Γιαννακίδης προηγείται με 30,1 % έναντι 22,0 % του Γιώργου Παυλίδη ενώ στην περίπτωση αναμέτρησης Γιαννακίδη-Μορφίδη η διαφορά είναι ελαφρώς μεγαλύτερη. Αντίστοιχη είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στις ΠΕ Ξάνθης και Ροδόπης ανάμεσα στους υπ. Αντιπεριφερειάρχες της Ξάνθης. Ο Φ. Καραλίδης εμφανίζει διπλάσια αποδοχή από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη με ποσοστό 41,7 % έναντι 20,6 %

Σύμφωνα με το Δημήτρη Κατσαντώνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της To The Point, που ανέλυσε τη δημοσκόπηση για τους τηλεθεατές, ο Άρης Γιαννακίδης παρουσιάζει ισομερή πρόσβαση τόσο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως, όσο και σε αυτούς της ΝΔ και των μικρότερων κομμάτων ενώ ο Γιώργος Παυλίδης αντλεί μόνο από τη δεξαμενή της ΝΔ και όχι από άλλους χώρους. Για την περίπτωση του Κώστα Μορφίδη που βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα ανέφερε ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή εντοπίζεται από τα ευρήματα πρόβλημα αναγνωρισιμότητας που μπορεί να βελτιωθεί αισθητά το επόμενο διάστημα και να καταγραφεί άνοδος των ποσοστών.

Σε ότι αφορά στο δίλημμα του Μνημονίου-Αντιμνημονίου ανέφερε ότι αποδυναμώνεται όσο κατεβαίνουμε σε βαθμίδα εκπροσώπησης από τις Εθνικές και τις Ευρωεκλογές προς τις Περιφερειακές και, ειδικά, προς τις Δημοτικές Εκλογές. το 1/3 περίπου των ψηφοφόρων εμφανίζεται αναποφάσιστο και- συνήθως- κατανέμεται αναλογικά προς τους μονομάχους, ενδεχομένως με μεγαλύτερη βαρύτητα σε κάποιον που θα ξεχωρίσει ή σε αυτόν που εμφανίζει μεγαλύτερη παράσταση νίκης. Τέλος, σύμφωνα με το Δημήτρη Κατσαντώνη, η αλλαγή υπ. Αντιπεριφερειαρχών, ιδιαίτερα στη Δράμα, φαίνεται να έχει επιδράσει πολύ θετικά για το συνδυασμό Γιαννακίδη.

Αλλη μία δημοσκόπηση – “χαστούκι” για την διοίκηση Αρη Γιαννακίδη ήρθε να προστεθεί σε όλες τις άλλες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Αυτή τη φορά η νέα δημοσκόπηση προέρχεται από την γειτονική Ξάνθη και διενεργήθηκε τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου 2013. Το μήνυμα προς την διοίκηση Γιαννακίδη είναι σαφέστατο αφού με συντρηπτικό ποσοστό οι πολίτες στέλνουν αρνητικό μήνυμα για την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ σε σχέση με την ανεργία (αρνητική γνώμη κατά 82,4%) και την ανυπαρξία εγχώριων και ξένων επενδύσεων (αρνητική γνώμη 79,8%) ενώ σύμφωνα με τις απαντήσεις τους χρεώνουν την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους αιρετούς άρχοντες για τους οποίους πιστεύουν πως δεν κάνουν τίποτα για να προσελκύσουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας! (αρνητική γνώμη 70%)

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας INTERVIEW Δημήτρη Βασιλειάδη “οι Ξανθιώτες γνωρίζουν και καταλαβαίνουν πολύ καλά αυτό που κάθε μέσος Έλληνας πλέον έχει κατανοήσει: πως χωρίς επενδύσεις εγχώριες ή ξένες ούτε ανάπτυξη θα υπάρχει στην περιοχή, ούτε νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν. Πρέπει να πάρουν το μήνυμα λοιπόν κάποιοι που κάθε φορά που κάποιος θα δείξει επενδυτικό ενδιαφέρον σπεύδουν να τον πολεμήσουν ή να του επιβάλουν τους όρους με τους οποίους θα κάνει την δουλειά του. Δυστυχώς δεν είναι λίγα τα παραδείγματα και στην περιοχή.”

Διαβάστε ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ποια τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για την Περιφέρεια Αττικής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.