Δημοσκόπηση GPO: πόσοι Ελληνες θέλουν πάση θυσία παραμονή στο ευρώ

Ποια είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης GPΟ που έγινε για την εκπομπή ανατροπή; Πόσοι Έλληνες θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση;

Δημοσκοπήσεις γίνονται καθημερινά ενόψει των εκλογών που θα γίνουν. Απαισιόδοξοι για την οικονομία και τη ζωή τους εμφανίζονται οι πολίτες με βάση τη δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή “Ανατροπή”.

Στην ερώτηση της δημοσκόπησης GPΟ για το ποια θα είναι η εξέλιξη της ζωής τους τα επόμενα δύο με τρία χρόνια οι πολίτες απάντησαν ως εξής:

Θα χειροτερέψει: 51,4%
Θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα: 24%
Θα βελτιωθεί: 22,3%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ: 2,3%

Στην ερώτηση της δημοσκόπησης GPΟ για το τι προβλέπουν για την ελληνική οικονομία στα επόμενα δύο με τρία χρόνια οι πολίτες έδωσαν τις εξής απαντήσεις:

Θα χειροτερέψει: 49,8%
Θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα: 20,9%
Θα βελτιωθεί: 27%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ: 2,2%

Οι ψηφοφόροι της δημοσκόπησης GPΟ σε ποσοστό 36,1% απάντησαν πως κρίνουν θετικά ή μάλλον θετικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ το 63,1% κρίνει τις προσπάθειες αυτές αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Στην ερώτηση” με τίνος κόμματος τις προτάσεις για την οικονομία συμφωνείτε περισσότερο;”, οι πολίτες απάντησαν ως εξής:

ΝΔ: 22,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 18,6
ΠΑΣΟΚ: 4,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,9%
Χρυσή Αυγή: 4%
ΔΗΜΑΡ: 3,1%
ΚΚΕ: 5,5%
Άλλο: 7,2%
Κανένα: 25,7%
Δεν απαντώ: 5,3%

Όσοι απάντησαν στη δημοσκόπηση GPΟ στις ερωτήσεις της δημοσκόπησης δηλώνουν πως συμφωνούν με την άποψη κυβέρνησης και Ευρωπαίων εταίρων πως αποδίδει καρπούς η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική σε ποσοστό 32,7%, ενώ διαφωνεί το 66,3%.

Με την κυβερνητική και ευρωπαϊκή άποψη ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση συμφωνεί το 31,5%, διαφωνεί το 67,5% και δεν απαντά το 1%. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες απαντούν “όχι” σε νέο μνημόνιο καθώς το ποσοστό φτάνει το 93% έναντι 5,5% που απαντά πως χρειάζεται νέο μνημόνιο.

Στην ερώτηση της δημοσκόπησης GPΟ εάν πιστεύουν πως θα υπάρξει νέο μνημόνιο οι πολίτες απάντησαν:

Ναι / Μάλλον ναι: 67%
Όχι / Μάλλον όχι: 30,3%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ: 2,7%

Σε πολύ μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 69,4% οι ψηφοφόροι της δημοσκόπησης GPΟ δηλώνουν πως η χώρα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 28,2%.

Δείτε αποτελέσματα δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές 2014 και δημοτικές εκλογές 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.