Κοινωνικό μέρισμα 500 ευρώ: τι να κάνετε αν απορρίψουν την αίτησή σας

Τι να κάνετε αν απορρίψουν την αίτησή σας για το κοινωνικό μέρισμα;

Ξεκίνησαν να καταβάλλονται τα ποσά από το κοινωνικό μέρισμα, χωρίς ωστόσο, να λείψουν τα παρατράγουδα. Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στατιστικά, σχεδόν 408.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί, ενώ οι περισσότερες, αφορούσαν σε σοβαρή υπέρβαση του εισοδηματικού ή περιουσιακού κριτηρίου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το fpress υπήρξαν και περιπτώσεις αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα, που απορρίφθηκαν για τυπικούς λόγους:

Δεν αναγράφεται ο αριθμός του ρολογιού της ΔΕΗ

Δεν έχουν δηλωθεί σωστά τα στοιχεία των φιλοξενούμενων ή των προστατευόμενων μελών. Για παράδειγμα, έχει αναγραφεί λανθασμένος ΑΦΜ

Έχει γραφτεί λάθος τραπεζικός λογαριασμός με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η καταβολή του ποσού

Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα, σε αυτές τις περιπτώσεις ο αιτών του κοινωνικού μερίσματος, μπορεί να διαγράψει την αίτησή του και να την υποβάλλει εκ νέου. Όπως μαθαίνουμε από αρμόδια στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, κάθε χρήστης έχει δικαίωμα να σβήσει και να υποβάλλει εκ νέου μέχρι και πέντε φορές την αίτησή του. Αν λοιπόν αντιληφθείτε ότι η απόρριψη οφείλεται σε λάθος, διορθώστε το και περιμένετε την επόμενη πληρωμή η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου.

Από την άλλη πλευρά και σύμφωνα με το fpress, το επόμενο βήμα, που μπορεί να κάνει κάποιος, που απορρίφθηκε η αίτησή του είναι να περιμένει τον δεύτερο γύρο διανομής του κοινωνικού μερίσματος, ο οποίος θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 30 Ιουνίου.

Διαβάστε πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.