Ποιο το νέο σχέδιο για τη μείωση φόρων

Ποιο είναι το νέο σχέδιο για τη μείωση φόρων;

Ένα νέο σχέδιο για τη σταδιακή μείωση φόρων στα επιχειρηματικά κέρδη, τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων και στον ΦΠΑ, αναμένεται να παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο στην τρόικα, ενώ η πραγματοποίησή του είναι συνδεδεμένη με την αύξηση των εσόδων από τη φοροδιαφυγή και την επίτευξη και ακόμη υψηλότερου πρωτογενούς πλεονάσματος.

Μέχρι ώρας έχει ήδη δημιουργηθεί σχετική επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει τις προοπτικές μείωσης των συντελεστών στους άμεσους και έμμεσους φόρους και το δημοσιονομικό κόστος που θα προκύψει.

Ωστόσο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα τεθεί από το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών, το ζήτημα των φορολογικών ελαφρύνσεων, καθώς στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής υπάρχει αναφορά για πιθανή αποκλιμάκωση των συντελεστών εφόσον υπερκαλύπτονται οι στόχοι για τα έσοδα. Αναμένεται, δηλαδή, να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος φέτος σε ευπαθείς ομάδες.

Τονίζεται, πως από τα πρώτα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος είναι η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των νομικών προσώπων, καθώς όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στόχος είναι ο συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών να μειωθεί σταδιακά από το 26% που είναι σήμερα στο 15%. Σε πρώτη φάση θα περιοριστεί στο 20%.

Διαβάστε πόση η μείωση φόρων μεταβίβασης ακινήτων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.