Ανασχηματισμός κυβέρνησης: ποιοι υπουργοί μένουν εκτός κυβέρνησης

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ποιοι υπουργοί φαίνεται να μένουν εκτός κυβέρνησης, με τον ανασχηματισμό;

Ξεκίνησαν τα τηλέφωνα του ανασχηματισμού κυβέρνησης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Μαξίμου «ειδοποίησε» Άδωνι Γεωργιάδη, Σίμο Κεδίκογλου, Αθανάσιο Τσαυτάρη, Κωστή Χατζηδάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Όπως όλα δείχνουν, για κάποιους η νύχτα του ανασχηματισμού κυβέρνησης, θα είναι η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο να είναι εκτός κυβέρνησης, οι τρεις προαναφερθέντες υπουργοί είναι βέβαιο ότι δεν θα βρίσκονται στο ίδιο πόστο.

Στα ονόματα των υπουργών που αποχωρούν στον ανασχηματισμό κυβέρνησης φέρεται να είναι και αυτό του Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγεται ότι έγινε πρόταση για να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, την οποία όμως φέρεται να απέρριψε.

Με τον ανασχηματισμό φαίνεται να φεύγουν από την κυβέρνηση ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποχωρεί από το υπουργείο Παιδείας ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα μείνει εκτός του νέου σχήματος, ή εάν θα μετακινηθεί στο Ναυτιλίας.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα “κλείδωσαν” με την επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κάιρο, το απόγευμα της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στην Αίγυπτο, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου Αμπντούλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών και το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος παραμένει πιθανός αντικαταστάτης του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στον ανασχηματισμό φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχουν ήδη αποφασίσει ότι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Στουρνάρα θα είναι πολιτικό πρόσωπο.

Για τον αντικαταστάτη του Γιάννη Στουρνάρα φαίνεται ότι δεν πρέπει να αποκλείεται το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Επίσης, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πρέπει να αποκλείονται για τη θέση αυτή οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Χρ.Λαζαρίδης και Στ. Παπασταύρου.

Ιδιαίτερο βάρος θα πέσει και στο θέμα του υπουργείου Ανάπτυξης, από το οποίο όπως όλα δείχνουν αποχωρεί ο Κ.Χατζηδάκης. Ο ίδιος φέρεται να διεκδικεί θέση επιτρόπου, όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και η νυν επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Σταθερές αξίες στην κυβέρνηση θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Υποδομών Μ.Χρυσοχοΐδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φαίνεται επίσης ότι παραμένει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ερώτημα παραμένει το τι θα συμβεί με τους Π.Παναγιωτόπουλο (Πολιτισμού), Κ.Αρβανιτόπουλο (Παιδείας), Γ.Μιχελάκη (Εσωτερικών), και Μ.Βαρβιτσιώτη (Ναυτιλίας).

Στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνουν οι Μάκης Βορίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και ο Κ.Μαρκόπουλος.

Συμμετοχή ενδέχεται να έχουν οι Π.Κουκουλόπουλος, Οδ.Κωνσταντινόπουλος και Γ.Κουτρουμάνης, ενώ συζητούνται προς αξιοποίηση οι Κυρ.Πιερρακάκης, Συλβάνα Ράπτη και Π.Καψής.

Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του τηλεφωνούν πυρετωδώς αυτή την ώρα προκειμένου μέχρι τις 18:00 το απόγευμα να ανακοινωθεί το υπουργικό συμβούλιο.

Διαβάστε ποιοι φεύγουν, ποιοι μετακινούνται και ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.