Βάσεις 2014: τι δείχνουν τα διορθωμένα γραπτά, πού ανεβαίνουν, πού πέφτουν

Τι δείχνουν τα μέχρι ώρας διορθωμένα γραπτά των Πανελληνίων 2014; Πώς θα κινηθούν οι βάσεις 2014 ανά πεδίο;

Δύσκολες φαίνονται οι προβλέψεις για τις βάσεις 2014, αφού παρά το γεγονός ότι τα θέματα των Πανελληνίων 2014 θεωρήθηκαν εύκολα, δεν υπάρχουν μέχρι ώρας αρκετά -διορθωμένα- καλά γραπτά.

Όπως αναφέρει στο “Πρώτο Θέμα” ο γενικός γραμματέας της ΟΕΦΕ “Δεν αναμένονται μεγάλες αυξομειώσεις των βάσεων 2014 ίσως εκτός από τις χαμηλόβαθμες σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου. Ανοδική αναμένεται να είναι η τάση σε σχολές όπως η Αρχιτεκτονική και τμήματα Πολιτικών Μηχανικών ενώ “ρευστό” στοιχείο παραμένει ακόμα το θέμα με τις μετεγγραφές πολυτέκνων και ατόμων με κοινωνικά κριτήρια που θα καθορίσει την πορεία των βάσεων σε αρκετές σχολές. Οι μετεγγραφές θα οδηγήσουν στο φαινόμενο της ανόδου των βάσεων σε περιφερειακά τμήματα, καθώς οι υποψήφιοι που θα πληρούν τα κριτήρια θα βάλουν τμήματα της περιφέρειας στο μηχανογραφικό δελτίο με τη σιγουριά ότι στη συνέχεια θα λάβουν μετεγγραφή”.

Διαβάστε τις τάσεις των βάσεων 2014 ανά πεδίο:

1ο επιστημονικό πεδίο: Στα περσινά επίπεδα εκτιμάται οτι θα κινηθούν τα τμήμα Ψυχολογίας και Φιλοσοφικής ενώ ανοδική αναμένεται η τάση στις Νομικές σχολές.

2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο: Φυσικά και Μαθηματικά τμήματα αναμένεται να έχουν ανοδική τάση, ενώ άνοδο θα καταγράψουν και πολλές περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου, όπως Πολιτικοί Μηχανικοί, Αρχιτεκτονική και Μηχανολόγοι Μηχανικοί.

3ο επιστημονικό πεδίο: Πολύ υψηλές θα είναι και εφέτος οι βάσεις στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές με μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με πέρυσι.

5ο επιστημονικό πεδίο: Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για οριακή πτώση σε πολλά οικονομικά τμήματα και τμήματα Πληροφορικής.

Διαβάστε τι αλλάζει στις βάσεις 2014 η χαμηλή επίδοση στην Έκθεση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.