Μουντιάλ 2014: το κλάμα του Φάνη Γκέκα και οι αριθμοί που τον δικαιώνουν

Πώς οι αριθμοί δικαιώνουν τον Φάνη Γκέκα μετά το χαμένο πέναλτι στον αγώνα Ελλάδα-Κόστα Ρίκα για το Μουντιάλ 2014;

Η αγωνία είχε κορυφωθεί. Η Εθνική είναι μια… ανάσα από την πρόκριση στους “8” του Μουντιάλ 2014 τη Βραζιλίας. Τα μάτια όλων των Ελλήνων είναι καρφωμένα στον Φάνη Γκέκα.

Ο Κέιλορ Νάβας αποκρούει το σουτ και όλα τελειώνουν… Οι παίκτες της Κόστα Ρίκα πανηγυρίζουν τη νίκη και ο διεθνής επιθετικός ξεσπά σε κλάματα.

Το βάρος του χαμένου πέναλτι λυγίζει τον Φάνη Γκέκα, πέφτει κάτω και κλαίει σαν μικρό παιδί, ενώ οι συμπαίκτες τρέχουν γύρω του και προσπαθούν μάταια να τον παρηγορήσουν.

Στην αρχή, κρύβει το πρόσωπό του με τη φανέλα του. Μετά δεν τον ενδιαφέρει… Αφήνει τα δάκρυα να τρέξουν στο πρόσωπό του και με σκυμμένο κεφάλι κατευθύνεται προς τα αποδυτήρια…

Πολλοί γκρίνιαξαν και συνεχίζουν να γκρινιάζουν για την επιλογή του Φερνάντο Σάντος να ορίσει τον Φάνη Γκέκα να χτυπήσει το 4ο πέναλτι της Εθνικής ομάδας, το οποίο αποδείχθηκε και μοιραίο στην προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ωστόσο κανείς δεν γνώριζε το ποσοστό που είχε 34χρονος επιθετικός Φάνης Γκέκας στις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα μέχρι εκείνο το ματς.

Στην καριέρα του λοιπόν σε επαγγελματικό επίπεδο, ο στράικερ της Κόνιασπορ Φάνης Γκέκας είχε ευστοχήσει στις 20 από τις 23 φορές που είχε αναλάβει την εσχάτη των ποινών.

Κάτι που σημαίνει οτι είχε ποσοστό 86,9%. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως από τη στιγμή που έφυγε από την Ελλάδα έχοντας 9/12, έχει 11/11.

Δηλαδή έχει ευστοχήσει σε όσα πέναλτι έχει εκτελέσει από το τις 5/3/2006 και συγκεκριμένα από το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (1-0).

Δείτε πώς η Ελλάδα αποκλείστηκε από την Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ 2014 και το απίστευτο φιάσκο με τον Σάντος πριν τον αγώνα Ελλάδα-Κόστα Ρίκα για το Μουντιάλ 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.