Φυλλικό Οξύ: πώς συμβάλλει στην άψογη λειτουργία των αγγείων

Πώς το φυλλικό οξύ συμβάλλει στην καλή λειτουργία των αγγείων; Ποιες οι πηγές φυλλικού οξέως;

Μπορεί να μην αποτελεί το πλέον γνωστό συστατικό, όμως το φυλλικό οξύ έχει απίστευτες ιδιότητες, μια από τις οποίες βοηθά στην καλή λειτουργία των αγγείων.

Το φυλλικό οξύ ανήκει στις βιταμίνες συμπλέγματος Β και σχετίζεται με την καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας, ενώ αποτελεί και σπουδαίο σύμμαχο για την καρδιά μας.

Η επίδραση της ελάττωσης της ομοκυστεΐνης με τη χορήγηση φυλλικού οξέος στην ενδοθηλιακή λειτουργία αποτέλεσε στόχο της μετα-ανάλυσης των ερευνητών του επιστημονικού περιοδικού Atherosclerosis, που αξιολογήθηκαν δεδομένα από οκτώ τυχαιοποιημένες μελέτες με χορήγηση φυλλικού οξέος σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο (ΣΝ).

Έτσι, φάνηκε ότι η χορήγηση φυλλικού οξέος είχε θετική επίδραση στην ενδοθηλιακή λειτουργία, ανεξάρτητα από τη λήψη υπολιπιδαιμικής αγωγής και τη διάρκεια της μελέτης. Οι ερευνητές καταλήγουν ότι η προσθήκη φυλλικού οξέος σε ασθενείς με υπερομοκυστεϊναιμία και ΣΝ βελτιώνει σημαντικά την ενδοθηλιακή τους λειτουργία.

Σημειώνεται, πως οι καλύτερες πηγές φυλλικού οξέος είναι τα πορτοκαλί και κίτρινα φρούτα, το σπανάκι, το μπρόκολο, η μαγιά μπίρας, το συκώτι.

Διαβάστε ποια τα οφέλη του σκόρδου στην υγεία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.