Γιάννης Στουρνάρας: πώς βάζει “φωτιά” στην ΤτΕ

Πώς ο Γιάννης Στουρνάρας βάζει “φωτιά” στην Τράπεζα της Ελλάδος;

Με απαιτήσεις ξεκίνησε τη θητεία του στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος φέρεται να ζητά τον άμεσο τερματισμό του ΤΧΣ στο πλαίσιο της λειτουργικής και θεσμικής αναβάθμισης της ΤτΕ, που προσπαθεί να επιτύχει.

Με βάση το νέο αυτό όραμα, ο κεντρικός τραπεζίτης προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους και την τρόικα ότι υπό την δική του εποπτεία και καθοδήγηση η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ικανή και επαρκής για την θεσμική περιχαράκωση και εποπτεία του τραπεζικού συστήματος.

Ταυτόχρονα, στόχος του Γιάννη Στουρνάρα είναι να καταστήσει το ΤΧΣ ανώτατη ανεξάρτητη διεύθυνση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία θα αναφέρεται στην νέα υποδιοικητή Αναστασία Σακελαρίου.

Με βάση τα παραπάνω, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει άμεσα την πληγή και την αξιοπιστία του εποπτικού οργάνου, ενώ παράλληλα θα αναβαθμιστεί και ο ίδιος από απλός τοποτηρητής της ΕΚΤ σε εκτελεστικό παράγοντα της πολιτικής εξουσίας με αρμοδιότητες και βαθμό ανεξαρτησίας που θα υπερβαίνουν ακόμη και τον υπουργό οικονομικών.

Το μόνο σίγουρο είναι, πως τα πλάνα του Γιάννη Στουρνάρα θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων και πολιτικών αντιπαραθέσεων τους προσεχείς μήνες.

Διαβάστε τις καυστικές δηλώσεις Στουρνάρα για την παραίτηση Θεοχάρη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.