Μουντιάλ 2014, Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού: σαν ηφαίστειο που ξυπνά η Εθνική μας [video]

Δείτε το βίντεο με τα απίστευτα γκολ, που πέτυχε η Ελλάδα έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού στο Μουντιάλ 2014.

Μπορεί πολλοί να είχαν απογοητευτεί από το “σύστημα” της Ελλάδας στο Μουντιάλ 2014, ωστόσο η χθεσινοβραδινή εμφάνιση της Εθνικής έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού αποζημίωσε μέχρι και τους πιο… δύσπιστους.

Η Ελλάδα κατάφερε με δύο γκολ -του Σάμαρη και Σαμαρά- να προκριθεί και να περάσει στους 16, αφήνοντας πίσω την Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία πέτυχε ένα γκολ εναντίον της Εθνικής μας.

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική με τις αναμενόμενες αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε θέσεις. Η άμυνα έμεινε απαράλλαχτη, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής την θέση του τιμωρημένου Κατσουράνη πήρε ο Καραγκούνης. Ο Λάζαρος έπαιξε στο αριστερό άκρο αντί του Σαμαρά, ο οποίος προωθήθηκε στην κορυφή της επίθεσης και μαζί με τον Σαλπιγγίδη συμπλήρωσαν την επιθετική τριάδα. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού, ήταν φανερή η διάθεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να «παγώσει» τον ρυθμό και να μην επιτρέψει στους Τουρέ, Ντρογκμπά και Ζερβίνιο να απειλήσουν. Κυρίως τελευταίος πήρε αρκετές προσπάθειες, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, όμως είτε οι Τοροσίδης, Χολέμπας, είτε οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος τον έκοβαν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Ωστόσο και πάλι υπήρξαν απρόβλεπτα προβλήματα…

Παρά τις αντιξοότητες, η Ελλάδα έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι ενάντια στην Ακτή Ελεφαντοστού στο Μουντιάλ 2014, τόσο στον ανασταλτικό τομέα όπου απειλήθηκε ελάχιστες, αλλά και επιθετικά, καθώς θα μπορούσε να είχε πάρει μία πολύ πιο εύκολη νίκη.

Με πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στο 92′, η Εθνική νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» του Μουντιάλ 2014, πίσω από την πρώτη του 3ου ομίλου, Κολομβία, η οποία έκανε το χρέος της κερδίζοντας 4-1 την Ιαπωνία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κάνοντας το καλύτερό της παιχνίδι στα γήπεδα της Βραζιλίας, προηγήθηκε 1-0 στο 42′ με πλασέ του Σάμαρη. Στο 74′ οι Αφρικανοί ισοφάρισαν με τον Μπονί, αλλά στο 92′ ήρθε η ανατροπή του Σαμαρά και η εκτέλεση του πέναλτι που μας έστειλε στα ουράνια! Πλέον, η Ελλάδα θα παίξει την Κυριακή (23:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στην Κόστα Ρίκα με φόντο την είσοδο στα προημιτελικά.

Δείτε το βίντεο με τα γκολ της Ελλάδας έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού στο Μουντιάλ 2014:
https://www.youtube.com/watch?v=ZKVXeObZ2_s

Διαβάστε όλα τα σενάρια πρόκρισης για το Μουντιάλ 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.