Πώς το αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος (!)

Πώς το αλκοόλ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος;

Μία νέα έρευνα από τον Καναδά ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα μειονεκτήματα της κατανάλωσης αλκοόλ, αφού αποδεικνύει πως μπορεί να θεωρηθεί ωφέλιμο στη μείωση εκδήλωσης εμφράγματος.

Η εν λόγω έρευνα λοιπόν, με επικεφαλής τον δρα Ντάριλ Λέονγκ του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ, ανέλυσε στοιχεία από 52 χώρες, συγκρίνοντας 12.000 περιπτώσεις πρώτου εμφράγματος με 15.000 ανθρώπους χωρίς ιστορικό εμφράγματος. Η ανάλυση έδειξε ότι η λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ μειώνει 13% κατά μέσο όρο τον κίνδυνο εμφράγματος, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου. Η κατανάλωση έξι ή περισσότερων ποτών μέσα στο προηγούμενο 24ωρο αυξάνει κατά 40% τον κίνδυνο εμφράγματος, ιδίως για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Ο Ντάριλ Λέονγκ επεσήμανε ότι, παρά τα νέα ευρήματα, χρειάζεται επιφύλαξη «προτού συστήσει κάποιος τη χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ως ενδεδειγμένη, με δεδομένο ότι το αλκοόλ μπορεί να μη δρα προστατευτικά για όλους τους ανθρώπους, ενώ επίσης εμπλέκεται ως παράγων κινδύνου σε μερικούς καρκίνους. Πάντως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βαριά κατανάλωση πρέπει να αποφεύγεται». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «δεν ξέρουμε αν σε ατομικό επίπεδο υπάρχει κάποιο όριο ασφαλούς χρήσης του αλκοόλ, πράγμα που απαιτεί περαιτέρω μελέτη».

Διαβάστε ποιο το νέο εμβόλιο για το έμφραγμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.