Μουντιάλ 2014: ο σοκαριστικός τραυματισμός του Νεϊμάρ, πόσο καιρό εκτός

Ποιες οι εκτιμήσεις για τον σοκαριστικό τραυματισμό του Νεϊμαρ στο Μουντιάλ 2014;

Οι πρώτες σοκαρισιτκές εκτιμήσεις σε ότι αφορά τον τραυματισμό του Νεϊμαρ στον χθεσινό αγώνα με την Κολομβία για το Μουντιάλ 2014, επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο.

Το ιατρικό επιτελείο της Βραζιλίας, μετά από λεπτομέρη εξέταση στον κορυφαίο μέχρι στιγμής παίκτη της, ανακοίνωσε ότι ο νεαρός επιθετικός θα μείνει οριστικά εκτός συνέχειας του Μουντιάλ 2014.

Ο σούπερ σταρ της «Σελεσάο» τραυματίστηκε στην πλάτη σε σκληρό μαρκάρισμα του Ζουνίγα στην χθεσινή αναμέτρηση με τους Κολομβιανούς (2-1). Αποχώρησε με φορείο και υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν ότι έχει υποστεί κάταγμα που ναι μεν δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση, αλλά επιβάλλει ακινησία μερικών εβδομάδων.

Όπως αποφάνθηκαν οι γιατροί, το πρόβλημα του διεθνούς άσου στην μέση (σπασμένος σύνδεσμος) είναι σοβαρό και θα τον κρατήσει εκτός δράσης για περίπου τέσσερις εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως θα τεθεί εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Νεϊμάρ μέχρι σήμερα ήταν ο κορυφαίος παίκτης των οικοδεσποτών, αφού είχε σημειώσει τέσσερα γκολ και οδηγούσε εκ του ασφαλούς την ομάδα μέχρι τον τελικό.

Πλέον ο Φελίπε Σκολάρι θα χρειαστεί να ανακατέψει την τράπουλα, ενόψει του ημιτελικού με τη Γερμανία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπολογίζει ούτε τον τιμωρημένο, Τιάγκο Σίλβα.

«Η κατάσταση του Νεϊμάρ δεν είναι σοβαρή υπό την έννοια της επέμβασης, αλλά θα πρέπει να μείνει για μερικές εβδομάδες ακινητοποιημένος, προκειμένου να ανακάμψει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γιατρός της Βραζιλίας, Ροντρίγο Λασμάρ.

Διαβάστε τα πάντα γύρω από το Μουντιάλ 2014.

Από την πλευρά του ο Σκολάρι μετά τη νίκη στον προημιτελικό δήλωσε: «Ο Νεϊμάρ πήγε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο μαζί με τον γιατρό της ομάδας, λόγω του χτυπήματος στην πλάτη. Έκλαιγε απ’ τον πόνο. Δεν θα είναι εύκολο γι’ αυτόν να αναρρώσει άμεσα, δεδομένου της περιοχής που ήρθε ο τραυματισμός και του πόνου που ένιωθε. Ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά, αλλά δεν νομίζω πως θα είναι έτοιμος για τον ημιτελικό με την Γερμανία»

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.