Νίκος Μαζιώτης: πώς η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον τρομοκράτη

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη; Διαβάστε όλο το χρονικό της σύλληψης για την ανταλλαγή πυροβολισμών στην «καρδιά» της Αθήνας και τους τραυματισμούς.

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από την επεισοδιακή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, όπου λίγο μετά τις 13:00 ο καταζητούμενος αντάλλαξε πυροβολισμούς με αστυνομικούς που τον καταδίωκαν.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο Νίκος Μαζιώτης εντοπίστηκε αρχικά στην πλατεία Μοναστηρακίου, στα πλαίσια της αστυνομικής δράσης από άνδρες της αντιτρομοκρατικής και ζητήθηκε η συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ για να τον ελέγξουν. 

Η πρώτη επαφή της ΔΙΑΣ με τον Μαζιώτη έγινε στις οδούς Αθήνας και Αγίας Ειρήνης. Ο τρομοκράτης πυροβόλησε μία φορά και συνέχισε προς την πλατεία Μοναστηρακίου. 

Εκεί, όταν είδε ότι εγκλωβίζεται, πυροβόλησε πέντε φορές με πιστόλι USP εναντίον αστυνομικών και πολιτών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός. 

Στη συνέχεια ο Νίκος Μαζιώτης ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως όπου συνάντησε και πάλι δυνάμεις της Αστυνομίας και σε μια προσπάθεια να ξεφύγει, έστρεψε το όπλο του εναντίον της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πυροβόλησε δύο φορές. 



Οι σφαίρες έπληξαν έναν Ειδικό Φρουρό, που εκτελούσε υπηρεσία και πήγε να συνδράμει τους συναδέλφους του της ΔΙ.ΑΣ.

Όμως, ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο και τραυμάτισε τον Νίκο Μαζιώτη στον αριστερό βραχίονα.

Ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Αρχικά, πληροφορίες ανέφεραν ότι στην ανταλλαγή πυροβολισμών συμμετείχε και ένα δεύτερο άτομο που θεωρείται συνεργός του καταζητούμενου για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ άλλες πηγές έκαναν λόγο για περισσότερους συνεργούς του Μαζιώτη, ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν από την Αστυνομία.

Πάντως, η αρμαθιά με τα κλειδιά που βρέθηκε πάνω στον Νίκο Μαζιώτη μετά τη σύλληψή του, ίσως αποτελέσει την άκρη του νήματος στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, που αναζητά τη γιάφκα με το βαρύ οπλισμό του αρχιτρομοκράτη και τους συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και την επίσης φυγάδα σύντροφό του, Πόλα Ρούπα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των περιοχών που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, ο Μαραθώνας, ο Κολωνός, το Γραμματικό, η Καλογρέζα, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και ο Άγιος Νικόλαος. Μάλιστα, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο παράλληλες επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική.

Σε ορισμένες από τις περιοχές αυτές, η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει το μεταμφιεσμένο Νίκο Μαζιώτη από κάμερες του ΗΣΑΠ πριν από τρεις ημέρες και είχε «χαρτογραφήσει» τις κινήσεις του.

Δείτε τον Νίκο Μαζιώτη αιμόφυρτο, διαβάστε το βιογραφικό του Νίκου Μαζιώτη, πόσοι οι τραυματίες από τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη και δείτε καρέ καρέ τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.