Ουκρανία: ποιος ο ηγέτης των φιλορώσων Στρέλκοφ που έριξε το Boeing

Ποιος ο ηγέτης των φιλορώσων που έριξε το Βoeing στην Ουκρανία;

Νέες διαστάσεις-θρίλερ παίρνει η τραγωδία με την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών μετά την εμφάνιση του ηγέτη των ρώσων αυτονομιστών Ιγκόρ Γκίρκιν-γνωστού και ως Στρέλκοφ-ο οποίος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη.

Όπως έγραψε ο ίδιος στο λογαριασμό του στο VK, τη ρωσική έκδοση του Facebook: Το αεροπλάνο έχει πέσει πίσω από το ορυχείο Progress. Εμείς σας προειδοποίησαμε να μην πετάτε στον ουρανό μας».

Σύμφωνα πάντως με άλλες πληροφορίες ο Στρέλκοφ και η ομάδα του Λαϊκού Στρατού του Ντόνετσκ μπέρδεψαν το Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών με ουκρανικό στρατιωτικό αεροπλάνο.

Οι αυτονομιστές της αυτοαποκαλούμενηςΛαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ πάντως καυχιόνταν στις 29 Ιουνίου ότι κατέλαβαν μια ουκρανική στρατιωτική βάση που είχε πυραύλους Buk εδάφους-αέρος ανέφερε η Kyiv Post.

Οι πύραυλοι Buk μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι και 25 χιλιόμετρα (15 μίλια), τρεις φορές δηλαδή το ύψος που πετούσε η πτήση MH17.

Ο Στρέλκον εργάζεται για τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία GRU, σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται πηγές από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι είναι ένας συνταξιούχος αξιωματικός της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας. Γεννήθηκε το 1970 και είναι καταχωρημένος πολίτης της Μόσχας. Έχει δραστηριοποιηθεί στην περιοχή για δεκαετίες.

Η ομάδα του έχει την εμπειρία της μάχης με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Τσετσενία, την Κεντρική Ασία, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με την Komsomolskaya Pravda. Ο ίδιος έλαβε μέρος σε συγκρούσεις στη Γιουγκοσλαβία.

Λέγεται επίσης ότι είναι ένας ενθουσιώδης στρατιωτικός που ειδικεύεται στην ιστορική αναπαράσταση και ανεβάζει στο λογαριασμό στα social media αναπαραστάσεις μαχών.

Στο Facebook, μια ομάδα οπαδών του Γκίρκιν έχει μάλιστα γράψει το εξής σύνθημα: “Νικήσαμε τους Ναζί, θα ηττηθούν και οι νεο-ναζί».

Διαβάστε πόσοι επιβάτες ήταν παιδιά στο Βoeing των Μalaysia Airlines.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.