Πανεπιστήμιο Πάτρας: γιατί “ξήλωσαν” καθηγητή γυναικολογίας, τι συνέβη

Γιατί “ξήλωσαν” καθηγητή γυναικολογίας από το Πανεπιστήμιο Πάτρας; Τι συνέβη;

Άρον άρον έφυγε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθηγητής μαιευτικής – γυναικολογίας και διευθυντής της μαιευτικής-γυναικολογικής κλινικής του περιφερειακού πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ο οποίος πιάστηκε να έχει ζημιώσει τα ασφαλιστικά Ταμεία με το ποσό των 431.152 ευρώ το οποίο φέρεται να έβαλε στην… τσέπη του.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που του επιβλήθηκε αφού δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του ότι δεν εμπλέκεται σε καλοστημένη υπόθεση πλαστών συνταγών επιβάλλοντας του, μάλιστα, και δικαστική δαπάνη 460 ευρώ.

Ο εν λόγω καθηγητής γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας, διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο, τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα, ήρθε αντιμέτωπος με πειθαρχικά αλλά και ποινικά αδικήματα αφού φέρεται ότι ήταν το πρόσωπο κλειδί σε υπόθεση πλαστών συνταγών που ζημίωσαν το δημόσιο χιλιάδες ευρώ. Ο γιατρός φέρεται να χρησιμοποιούσε συστηματικά ως βοηθό του στην πανεπιστημιακή κλινική και στα ιδιωτικά του ιατρεία έναν πτυχιούχο της ιατρικής ο οποίος, όμως, δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ο συνεργάτης του ασκούσε καθήκοντα θεράποντος γιατρού ασθενών και είχε αναλάβει την πλήρη ιατρική παρακολούθηση γυναικών με προβλήματα υπογονιμότητας και σύμφωνα με την ΕΔΕ οι παράνομες ιατρικές ενέργειες του «έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών» και έπληξαν το κύρος του Πανεπιστημίου.

Το ΤΕΒΕ ανακάλυψε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στη συγκεκριμένη κλινική με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η έρευνα η οποία έδειξε πως ο καθηγητής γνώριζε τα πάντα. Τελικά, ο καθηγητής προσπάθησε να στηρίξει το συνεργάτη του αρχικά ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εκπονούσε διδακτορική διατριβή και ήταν εγγεγραμμένος στο ΤΣΑΥ από το 1996. Στη συνέχεια εξέδωσε ψευδή βεβαίωση ότι ο συνεργάτης του υπηρετούσε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ως «επιστημονικώς συνεργάτης, λόγω αναγκαιότητας του κλινικού μέρους της διατριβής του». Προχώρησε ακόμη περισσότερο βεβαιώνοντας ψευδώς ότι ο βοηθός του ασχολήθηκε στην Πανεπιστημιακή κλινική ως «έμμισθος μεταπτυχιακός υπότροφος».

Διαβάστε γιατί συνελήφθη φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.