Μυστική εισήγηση σε Σαμαρά για πρόωρες εκλογές: ολόκληρο το σχέδιο

Ποιο το μυστικό σχέδιο που εισηγήθηκαν στον Σαμαρά για εκλογές;

Να ρίξει στο τραπέζι της πολιτικής αντιπαράθεσης, το «χαρτί» του αιφνιδιασμού συμβουλεύει τον πρωθυπουργό ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Χ. Λαζαρίδης που προσπαθεί να τον πείσει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές το φθινόπωρο, «πιάνοντας» απροετοίμαστο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το όλο «εγχείρημα» που επιθυμεί ο κ. Λαζαρίδης και πιστεύει σε αυτό, είναι να προλάβει να πέσει στο τραπέζι η προκήρυξη εκλογών πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πως το στηρίζει αυτό ο κ. Λαζαρίδης;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στον Τύπο, ο στενός σύμβουλος του κ. Σαμαρά προτείνει ουσιαστικά να αντιστραφεί το δίλημμα της προεδρικής εκλογής, έτσι όπως το βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως θα ακυρωθεί η όλη προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισήγησης, επιστρέφει στην Κουμουνδούρου το «καυτό» μπαλάκι της συγκρότησης πλειοψηφίας 180 βουλευτών για την ανάδειξη Προέδρου. Κατ” επέκταση, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να προκαλέσει εκλογές επειδή δεν θα υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία των 180 πέφτει στο κενό.

Το επίμαχο διάστημα είναι αυτό ανάμεσα στις αρχές Οκτώβρη και στα μέσα Νοεμβρίου. Εάν ισχύουν όσα δημοσιεύει σήμερα η real news, πρόκειται για ένα σχεδόν «μακιαβελικό», σχέδιο, καθώς εάν στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα, τότε η ΝΔ θα μπορεί να προκαλέσει ξανά εκλογές το 2015 και δη το Μάρτιο αφού η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα έχει την απαιτούμενη προεδρική πλειοψηφία.

Αυτό μάλιστα το ενδεχόμενο ισχυροποιείται από τη στιγμή που, όπως εκτιμούν από τη Συγγρού, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιεστεί πολύ από τους δανειστές και μη διαθέτοντας εναλλακτικό σχέδιο (πλαν b δηλαδή) δεν θα κατορθώσει να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποχρεώσεις.

Πώς απαντά όμως ο κ. Λαζαρίδης στο αντεπιχείρημα ότι εάν δεν οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει να αντιμετωπίσει τις ίδιες δυσκολίες;

Ο εξ απορρήτων σύμβουλος του πρωθυπουργού θεωρεί ότι εάν η Ελλάδα πάει σε εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και νικητής βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο κ. Τσίπρας θα έχει ευκολότερο έργο αφού δεν θα υπάρχει η απειλή νέας προσφυγής στις κάλπες. Και αυτό διότι η νέα Βουλή που θα προκύψει δεν θα χρειάζεται 180 «ναι» για προεδρική εκλογή αλλά μόλις 151.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τάσσεται υπέρ της θέσης Λαζαρίδη

Υπέρ των πρόωρων εκλογών και μάλιστα το φθινόπωρο εμφανίζεται να είναι και ο πρόεδρος της Βουλής αλλά και άλλα στελέχη.

Όλοι όμως αφήνουν να εννοηθεί πως στις όποιες αποφάσεις ληφθούν καθοριστικό ρόλο θα παίξουν δύο πράγματα :

-Πρώτον, οι δημοσκοπήσεις.

-Δεύτερον η κατάσταση του κυβερνητικού εταίρου, του ΠΑΣΟΚ.

Στο Μαξίμου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ε. Βενιζέλου. Εάν «πέσει» ο κ. Βενιζέλος πέφτει και η κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να είναι προσηλωμένος σε αυτό που διακηρύττει σχεδόν από την αρχή της θητείας του. Εξάντληση της τετραετίας. Ο κρυφός στόχος είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές όπως είναι το «σωστό» και με αυτό τον τρόπο να αναλάβει πάλι ο ίδιος την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φανεί ότι βγάζει οριστικά την χώρα από την κρίση.

Εντούτοις, δεν είναι διόλου εύκολος αυτός ο στόχος και μέσα σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό σκηνικό, ο κ. Σαμαράς πιθανολογείται πως εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Μάλιστα, δεν θεωρείται τυχαίο, πως επιμένει να εφαρμοστεί η εισαγγελική πρόταση για τους ένστολους παρόλο που η τρόικα διαφωνεί.

Διαβάστε ποιος πρότεινε στον Σαμαρά τον Γκίκα Χαρδούβελη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.