Πώς τα αυτιά βοηθούν στην καλή υγεία της καρδιάς (!)

Με ποιον τρόπο σχετίζονται τα αυτιά με την υγεία της καρδιάς;

Μια ανατρεπτική έρευνα διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Λίντς, η οποία αναφέρει πως τα αυτιά και δη το γαργάλημα των αυτιών, μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη υγεία της καρδιάς!

Σύμφωνα με την έρευνα, η εφαρμογή ηλεκτρικής διέγερσης στον τράγο – το μικρό τριγωνικό πτερύγιο στο μπροστινό μέρος του αυτιού – βοηθά την καρδιά να προσαρμόσει τον παλλόμενο ρυθμό της.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν διαδερμική ηλεκτρική νευρική διέγερση (Tens), μια μέθοδο αποκλεισμού των σημάτων πόνου στον εγκέφαλο, εφαρμόζοντας μικρά σοκ στο δέρμα. Τα μηχανήματα αυτά, που λειτουργούν με μπαταρίες, χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση του χρόνιου πόνου στη μέση ή για τους πόνους του τοκετού.

Η ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Λιντς, με επικεφαλής τον καθηγητή νευροεπιστημών Jim Deuchars, διεξήγαγε πειράματα σε 34 υγιείς εθελοντές διάρκειας 15 λεπτών το κάθε ένα.

«Νιώθεις ένα γαργαλητό στο αυτί, αλλά δεν πονάει. Είναι πολύ νωρίς ακόμη, όμως πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να βελτιώσει την καρδιακή λειτουργία, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος της θεραπείας ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια» είπε στη Daily Mail, τονίζοντας ωστόσο, ότι τα μέχρι τώρα πειράματα έχουν γίνει σε υγιείς ανθρώπους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Brain Stimulation.

Διαβάστε ποια 10 σημάδια δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.