11η Σεπτεμβρίου 2001: ο Λευκός Οίκος γνώριζε, τα στοιχεία που καίνε [video]

Σάν σήμερα έγινε το τρομερό τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Δείτε το βίντεο.

13 χρόνια μετά και οι μνήμες από το απίστευτο τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 συνεχίζουν να προκαλούν παγκόσμιο σοκ και ανατριχίλα.

11 Σεπτεμβρίου 2001, ώρα 8:45 π.μ, Νέα Υόρκη… Όλος ο πλανήτης παγώνει, όταν ένα αεροσκάφος της εταιρείας American Airlines, με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη.

Πάνω από τον 75ο όροφο το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες και ο πανικός που προκαλείται είναι άνευ προηγουμένου. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πηδούν στο κενό για να σωθούν.

Σωστικά συνεργεία και δημοσιογράφοι σπεύδουν στο σημείο και λίγα λεπτά αργότερα, στις 9:03 π.μ., οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας, με 64 επιβαίνοντες, να προσκρούει στον νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Η Αμερική παραδίδεται στον εφιάλτη της τρομοκρατίας, με τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Γ. Μπους, που πραγματοποιεί επίσκεψη σε σχολείο της Φλόριντα, να πληροφορείται τα γεγονότα από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου και αμέσως να κάνει την πρώτη του ανακοίνωση: «Πρόκειται για εθνική τραγωδία. Δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, σε μια ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών».

Μία από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την κατάρρευση των δύο κτιρίων την 11η Σεπτεμβρίου 2001 αναφέρει ότι η ολοκληρωτική τους κατάρρευση οφείλεται σε «ελεγχόμενη κατεδάφιση». Τα νέα στοιχεία όμως δείχνουν ότι ενδεχομένως δε συνέβη κάτι τέτοιο στα δύο κτίρια.

Μετά την ανάλυση των τηλεοπτικών εικόνων της κατάρρευσης, πολλοί μηχανικοί υποστήριξαν την ιδέα της «προοδευτικής κατάρρευσης» για να εξηγήσουν γιατί οι πύργοι κατέρρευσαν ολοκληρωτικά εκείνη την ημέρα και μάλιστα με τον συγκεκριμένο τρόπο, όπου ο ένας όροφος πλάκωνε τον από κάτω.

Ωστόσο, το ανατριχιαστικό είναι πως τα σενάρια περί συνωμοσίας δεν είναι ξένα στους Αμερικανούς. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσκόπηση σε παναμερικανικό επίπεδο στις αρχές του φετινού καλοκαιριού του πανεπιστημίου του Οχάιο, πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είτε έλαβε μέρος στις επιθέσεις, είτε επέτρεψε να συμβούν, και ένα 16% δήλωσε ότι η κατάρρευση των Διδύμων επιταχύνθηκε από την έκρηξη εκρηκτικών που κάποιοι είχαν κρύψει στα κτίρια.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ποιος γνώριζε για το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.