Σενάρια τρόμου για νέα 11η Σεπτεμβρίου: πού ετοιμάζεται επίθεση

Ποια τα νέα σενάρια για τη φετινή 11η Σεπτεμβρίου; Πού ετοιμάζεται παρόμοια επίθεση;

Αναβιώνουν οι μνήμες της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου, με τα εφιαλτικά σενάρια για ενδεχόμενη επανάληψη να παίρνουν φωτιά.

Τα εν λόγω σενάρια θεωρούνται ανησυχητικά πιθανά για την ερχόμενη 11η Σεπτεμβρίου, μετά την «εξαφάνιση» 11 αεροσκαφών από το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης της Λιβύης.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι φανατικοί ισλαμιστές έχουν κλέψει τα αεροσκάφη με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις εν όψει τις 11ης Σεπτεμβρίου. Τα έντεκα αεροσκάφη εκλάπησαν πριν από έναν μήνα από -όπως εικάζεται- μέλη της ισλαμικής οργάνωσης «Φατζρ Λίμπια» («Αυγή της Λιβύης») που έχει καταλάβει το αεροδρόμιο. Υπάρχουν επίσης εκτιμήσεις ότι τα αεροπλάνα μπορεί να έκλεψαν και μαχητές της ριζοσπαστικής ισλαμικής ομάδας Ansar al Sharia, που έχει δεσμούς με το ISIS.

Ο Μαροκινός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αμπντεράμε Μεκάουι δήλωσε στην τηλεόραση του Al-Jazeera πως τα αεροπλάνα εκλάπησαν από άλλη ισλαμιστική οργάνωση, την Ταξιαρχία Μασκοφόρων Ανδρών, και πως πιθανότατα σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που συμπίπτει όχι μόνο με την αποφράδα για τους Αμερικανούς ημέρα, αλλά και με την ισλαμική επιδρομή (το 2012) εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένου και του πρέσβη, Κρίστοφερ Στίβενς.

Με τη σειρά του, ο Σεμπάστιαν Γκόρκα, ειδικός σε θέματα αντιτρομοκρατίας, δήλωσε πως τα αεροπλάνα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν είτε για μια επίθεση στη Βόρεια Αφρική είτε ακόμη και εναντίον των κοιτασμάτων πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.

Διαβάστε ποιος γνώριζε για το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.