Τάφος Αμφίπολης: μπροστά στο μεγάλο μυστικό, πότε θα γίνει η αποκάλυψη [φωτο]

Πότε θα αποκαλυφθεί ο ένοικος του τάφου της Αμφίπολης; Δείτε τις φωτογραφίες.

Δεν σταματούν να εκπλήσσουν τα συγκλονιστικά ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης, όχι μόνο τους ειδικούς που έχουν αναλάβει την ανασκαφή, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα καθώς αποτελούν στοιχεία μοναδικά για τον ελλαδικό χώρο και γι’ αυτού του είδους τα μνημεία.

Μετά από δύο διαδοχικούς διαφραγματικούς τοίχους οι αρχαιολόγοι, που διενεργούν ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης είναι έτοιμοι να περάσουν στον επόμενο θάλαμο.

Ένα βήμα πριν το κύριο τμήμα του τάφου στην Αμφίπολη!

Τα ευρήματα ως τώρα και στους δύο πρώτους τοίχους κάνουν τους αρχαιολόγους να κρατούν την ανάσα τους για το τι μπορεί να κρύβεται μερικά μόλις βήματα μπροστά τους.

Οι δυο κόρες που αποκαλύφθηκαν πλήρως τα τελευταία 24ωρα άλλαξαν τα δεδομένα για τον ένοικο του τάφου της Αμφίπολης, όχι τόσο λόγω της καλλιτεχνικής τους τελειότητας, αλλά η ίδια τους η ύπαρξη είναι ένα μήνυμα για πολλούς.

Καρυάτιδες αυτού του τύπου δεν υπάρχουν σε κανέναν άλλο μακεδονικό τάφο. Κανένας άλλος μακεδονικού τύπου τάφος δεν έχει αυτό το μέγεθος, κανείς άλλος δεν είχε στην κορυφή του έναν λέοντα πέντε μέτρων.

Το μοναδικό άλλο μνημείο όπου παρουσιάζονται αναλόγου τύπου γλυπτά είναι το Ερέχθειο της Αθήνας. Ένα κτίσμα που κανείς δεν πρέπει να ξεχνά επί της ουσίας ήταν ο τάφος για τον μυθικό βασιλιά της Αθήνας τον Κέκροπα.

Πάντως, όσες εικασίες και σενάρια να γίνονται για το πρόσωπο, που βρίσκεται στον τάφο της Αμφίπολης, το σίγουρο είναι πως εντός ολίγων ημερών θα λυθεί η απορία σε όλους!

Δείτε τις φωτογραφίες από τον τάφο της Αμφίπολης:

Διαβάστε ποιο το νέο σενάριο για τον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.