Νέο Κωσταλέξι στην Καλλιθέα: ο εφιάλτης της Μαρίας Παπαδοπούλου. “Με φυλάκισαν 8 χρόνια και…” [φωτο]

Ποια η συγκλονιστική ιστορία της 36χρονης Μαρίας Παπαδοπούλου από την Καλλιθέα;

Έναν εφιάλτη, που θυμίζει το Κωσταλέξι, έζησε η 36χρονη πλέον Μαρία Παπαδοπούλου από τη Καλλιθέα, η οποία ήταν φυλακισμένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι για σχεδόν 8 χρόνια.

Η 36χρονη Μαρία Παπαδοπούλου έπεσε θύμα στα χέρια των ανθρώπων που είχαν αναλάβει να την προσέχουν και να τη φροντίζουν, καθώς την είχαν φυλακίσει στο ίδιο της το σπίτι και τη βασάνιζαν επί 8 ολόκληρα χρόνια, ενώ τελικά σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων, και από τον Ιούλιο νοσηλεύεται, έχοντας χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια.

Τα βασανιστήρια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής”, όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα της ανάπηρης, Μαρίας Παπαδοπούλου έφυγε από τη ζωή. Η 77χρονη δράστης με τον συγγενή της, με το πρόσχημα ότι θα την πρόσεχαν, απέσπασαν την ακίνητη περιουσία της αλλά και τη σύνταξη των 1.200 ευρώ που έπαιρνε, αφήνοντάς την στην κυριολεξία να «σαπίσει”. Η 36χρονη Μαρία σώθηκε από θαύμα, όταν επενέβησαν οι γείτονες της πολυκατοικίας στην Καλλιθέα, καλώντας την υγειονομική υπηρεσία, η οποία κινητοποίησε την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, σε βάρος της 77χρονης και του 50χρονου, ενώ δόθηκε κατεπείγουσα παραγγελία για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Οι δυο δράστες, κρατούσαν τη Μαρία Παπαδοπούλου σε ένα μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο, αφήνοντάς την να σαπίζει από τις κατακλίσεις.

Οι σοκαριστικές μαρτυρίες των γειτόνων

Υπαλληλος της Υγειονομικής Υπηρεσίας, περιγράφει σοκαρισμένη το θέαμα που αντίκρισε: «Ήταν φρικτό! Έχω μεγάλη πείρα. Πρώτη φορά λύγισα. Έκλαιγα. Και τώρα που το θυμάμαι πάλι κλαίω. Είδαν έναν ανθρώπινο σκελετό, πληγιασμένο, που μύριζε φοβερά. Μπήκαμε μέσα. Η κοπέλα ήταν ημίγυμνη. Από τη μέση και κάτω είχε σαπίσει. Οι κατακλίσεις της ήταν σε προχωρημένο στάδιο. Είχαν τη Μαρία Παπαδοπούλου ξαπλωμένη πάνω σε μουσαμά, χωρίς σεντόνια μέσα στο κατακαλόκαιρο. Μια ηλικιωμένη της έριχνε πάνω στις πληγές οινόπνευμα μπλε. Μαζί στο σπίτι ήταν και ένας άντρας. Τη ρωτήσαμε γιατί την έχει έξω και απάντησε “για να την πλένουμε με λάστιχο”. Το σπίτι μέσα πεντακάθαρο και η κοπέλα έξω σάπιζε, εκτεθειμένη σε μύγες και μικρόβια. Η ηλικιωμένη έβριζε. Φυλάγαμε καραούλι με τη συνάδελφο, γιατί φοβόμασταν μην την απειλήσουν, τη χτυπήσουν ή τη δηλητηριάσουν. Το κορίτσι ψέλλιζε και ικέτεψε “σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ! Βοηθήστε με. Διώξτε τους”. Στην αριστερή πλευρά του προσώπου είχε σημάδια και μια φρέσκια ουλή. Την ρώτησα και απάντησε ότι την χτύπησε η γυναίκα…» καταλήγει σοκαρισμένη η υπάλληλος.

Δείτε τη Μαρία Παπαδοπούλου από την Καλλιθέα:

Διαβάστε πώς εκτελέστηκε 40χρονος στην Καλλιθέα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.