ΝΕΡΙΤ: σάλος με το “άκυρο” στον Τσίπρα, ομαδικές παραιτήσεις

Γιατί η ΝΕΡΙΤ έριξε “άκυρο” στον Αλέξη Τσίπρα; Τι συνέβη;

Σάλος έχει προκληθεί στη ΝΕΡΙΤ εξαιτίας των διαδοχικών παραιτήσεων από το ΔΣ και συγκεκριμένα, του προέδρου της εταιρείας Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου Ροδόλφου Μορώνη.

Αιτία των παραιτήσεών τους φαίνεται πως ήταν οι ασφυκτικές πιέσεις και οι παρεμβάσεις στο έργο τους από το πολιτικό προσωπικό αλλά και στελέχη σε ανώτερα κλιμάκια της ΝΕΡΙΤ, όπως αναφέρει το Βήμα.

Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με την Αυγή, ότι η κυβέρνηση διέταξε η ΝΕΡΙΤ να μεταδώσει μόνο τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής του Αλέξη Τσίπρα και όχι του Σαββάτου!

Την εν λόγω εντολή από πλευράς Μαξίμου ανέλαβε να υλοποιήσει, σύμφωνα με τις άνω πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής Β. Θωμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα, γεγονός, που έκανε έξαλλους τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Αντ. Μακρυδημήτρη και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Ρ. Μορώνη, οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, παρ’ ότι ήταν διορισμένοι από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι πιέσεις και οι παρεμβάσεις από το πολιτικό προσωπικό αφορούσαν όχι μόνο το πρόγραμμα, αλλά και θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως για παράδειγμα ποιες εκδηλώσεις θα κάλυπτε η ΝΕΡΙΤ.

«Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μην το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί…», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ρ. Μορώνης.

Διαβάστε ποιοι γνωρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.