ΟΑΕΔ: νέο πρόγραμμα για 8.500 άνεργους πτυχιούχους, ποιος ο μισθός

Ποιο το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους; Τι μισθό θα λαμβάνουν οι επιτυχόντες του προγράμματος;

Νέο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ κατά το πρώτο 15ημερο του Σεπτεμβρίου, το οποία θα αφορά σε 8.500 άνεργους πτυχιούχους.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα αφορά σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να καταρτιστούν και να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τον κ. Αμπατζόγλου θα υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες όπως έκανε σήμερα γνωστό και θα αφορά αποκλειστικά αποφοίτους των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού και θα δίνει την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους για 6 μηνες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα .

Οι αιτήσεις για το εν λόγω πρόγραμμα θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, ενώ θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επιθυμούν να προσλάβουν τους ωφελούμενους

Μετά την προκήρυξη για την συμμετοχή των πτυχιούχων θα ακολουθήσει αντίστοιχη πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να απασχολήσουν κάποιον άνεργο πτυχιούχο για έξι μήνες, δίχως καμία δική τους επιβάρυνση.

Σημειώνεται, πως η εξάμηνη απασχόληση για τους νέους (επιδοτούμενη από το ΕΣΠΑ) με ασφάλιση και μισθό θα προσεγγίζει τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, δηλαδή τα 586 ευρώ.

Διαβάστε ποιοι μπορούν να σπουδάσουν στον ΟΑΕΔ με αμοιβή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.