Πέθανε η γνωστή εκδότρια Ρίτα Αφεντάκη

Πόσο ετών πέθανε η Ρίτα Αφεντάκη; Διαβάστε πότε θα γίνει η κηδεία της Ρίτας Αφεντάκη.

Πέθανε στα 76 της χρόνια η Ρίτα Αφεντάκη, εκδότρια του μηνιαίου οικονομικού και πολιτικού περιοδικού FORUM.

Η κηδεία της Ρίτας Αφεντάκη θα γίνει στο νεκροταφείο Ζωγράφου (εκκλησία Αγίου Νικολάου) στις 16.00 της Τετάρτης.

Το περιοδικό πρωτοκυκλοφόρησε το 1975 με την ονομασία Greek FORUM. Αρχικά ήταν δίγλωσσο, με άρθρα στα αγγλικά και στα ελληνικά. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε FORUM.

Το περιοδικό FORUM ανήκει στον Όμιλο FORUM AEBE που διέθετε δικό του τυπογραφείο στη Λ.Μεσογείων 543.

Tο περιοδικό «FORUM» ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε τη μέθοδο της φωτοστοιχειοθεσίας, «εγκαταλείποντας» τη λινοτυπία στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Επίσης, ήταν το πρώτο ελληνικό περιοδικό που κυκλοφόρησε με πλαστικοποίηση στο εξώφυλλο και με βιβλιοδεσία «κουβερτούρας», όπως τα γνωστά περιοδικά του εξωτερικού.

Τεύχος Απρίλιος – Μάιος 1979Στο παρελθόν, προ κρίσης, το περιοδικό, σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, ειδησεογραφικά-φωτογραφικά πρακτορεία και διεθνώς αναγνωρισμένους δημοσιογράφους, κατέγραψε επιτυχίες παγκόσμιας απήχησης, δημοσιεύοντας αποκλειστικές συνεντεύξεις με αρχηγούς κρατών και κορυφαίες προσωπικότητες, οι οποίες αναδημοσιεύθηκαν από άλλα περιοδικά και εφημερίδες ή αναμεταδόθηκαν από τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα .

Παράλληλα με το «FORUM», η ιδιοκτήτρια εταιρία έχει πραγματοποιήσει πολλές επετειακές εκδόσεις για διαφόρους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, το χρηματιστήριο, την προώθηση εξαγωγών, την τουριστική προβολή, καθώς και εκδόσεις περιβαλλοντικού και ιστορικού περιεχομένου.

Στον συνεδριακό χώρο, σημαντική για το FORUM ήταν η διάκριση που πέτυχε το 1996, όταν διοργάνωσε στην Aθήνα το «Πρώτο Παγκόσμιο Xρηματιστηριακό FORUM», στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 100 επικεφαλής μεγάλων χρηματιστηρίων του κόσμου, διεθνείς οίκοι επενδύσεων – αξιολογήσεων και πολλοί ξένοι επίσημοι, όπως: ο Mike Young της GOLDMAN SACHS, o William Donaldson Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ο Jochen Neynaber της SHRODER MANCHMEYER HENGST, o Joseph O’Neil Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ο Richard Kaufmann του Χρηματιστηρίου Παραγώγων της Νέας Υόρκης, η Judith Kleinman της UNION BANK OF SWITZERLAND, o Norman Riddel CEO της INVESTO MANAGEMENT GROUP, o David Kennedy καθηγητής του HARWARD UNIVERSITY, η Nan Richards από το CNN INTERNATIONAL και πολλοί άλλοι.

Διαβάστε από τι πέθανε η συγγραφέας Μάγια Αγγέλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.