Σημείο Μηδέν: λύθηκε το μυστήριο με φωτογραφία μετά τις επιθέσεις

Τι συμβαίνει με την περίεργη φωτογραφία γάμου στο Σημείο Μηδέν;

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία γάμου, που βρέθηκε στο Σημείο Μηδέν.

Μέχρι την Παρασκευή, η Ελίζαμπεθ Στρίνγκερ Κιφ δεν ήξερε ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι που απεικονίζονταν στη φωτογραφία. Στην κατοχή της περιήλθε λίγες εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όταν επισκέφτηκε το σπίτι ενός φίλου στο Μανχάταν. Από τότε είχε προσπαθήσει πολλάκις να ταυτοποιήσει τους «πρωταγωνιστές» του ενσταντανέ.

Οπως αναφέρει η Boston Globe, κάθε χρόνο η Κιφ, βοηθός καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Λέσελϊ, αναρτούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την φωτογραφία, ελπίζοντας ότι κάποιος θα διασταυρώσει τα πρόσωπα. Κάθε επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, χρήστες έκαναν share τη φωτογραφία στο Facebook κυρίως, και λιγότεροι στο Twitter.

Ωστόσο, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, η προσπάθεια αυτή της Κιφ έγινε viral. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, περισσότεροι από 40.000 χρήστες έκαναν retweet τη φωτογραφία και πολλοί ήταν εκείνοι που προσφέρεθηκαν να βοηθήσουν στην αναγνώριση της γαμήλιας παρέας.

Και η έκπληξη ήρθε τη νύχτα της ίδιας ημέρας. Η γυναίκα κατάφερε να ανακαλύψει ποιοι ήταν οι εικονιζόμενοι, οι οποίοι ευτυχώς δεν συγκαταλέγονταν στα θύματα της μαύρης ημέρας, όπως φοβόταν.

Λίγες ημέρες μετά ένας κάτοικος του Κολοράντο, ονόματι Φρεντ Μάχε, επικοινώνησε με την Κιφ, λέγοντάς της ότι ήταν και αυτός στη φωτογραφία, την οποία είχε στο γραφείο του στο World Trade Center, έναν από τους Δίδυμους Πύργους. Εκείνος την μοιραία ημέρα δεν ήταν στο γραφείο του.

«Τον ξέρω αυτόν τον γάμο. Ήμουν και εγώ εκεί. Η φωτογραφία ήταν στον 77ο όροφο ενός από τους δύο Πύργους. Για την ακρίβεια την είχα πάνω στο γραφείο μου», τής ειπε ο άνδρας.

«Ήταν μία αναπάντεχη συνομιλία», είπε η Κιφ.

Διαβάστε ποιος ο άνδρας που έπεσε από τον 106ο όροφο των Διδύμων Πύργων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.