Έφτασε η μεγάλη μέρα για τον τάφο της Αμφίπολης: πότε η συγκλονιστική αποκάλυψη

Πότε θα γίνει η μεγάλη αποκάλυψη για τον τάφο της Αμφίπολης;

Έφθασε επιτέλους η μεγάλη μέρα των αποκαλύψεων – μετά από εβδομάδες αγωνίας – για το ποιος είναι θαμμένος τελικά στο εσωτερικό του τάφου της Αμφίπολης.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, αναμένεται να κάνει από στιγμή σε στιγμή τις ανακοινώσεις για τα νέα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης, με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν για τον πιθανό ή τους πιθανούς «ενοίκους» του τάφου στην Αρχαία Αμφίπολη.

Τόσο η μεγαλοπρέπεια του τάφου όσο και το μέγεθός του, δεν σηκώνουν αμφιβολίες για τη σημαντικότητα του προσώπου που βρίσκεται στο εσωτερικό του.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι χθεσινές εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, πυροδότησαν ακόμα περισσότερο τις εικασίες αλλά και τις προσδοκίες, μιας και ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «κάτι μεγάλο», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κανείς δεν μπορεί να πει ακόμα τι κρύβει μέσα ο μοναδικός αυτός τάφος, που αποκαλύφθηκε στην Αμφίπολη. Αλλά ένας Μακεδονικός τάφος διαμέτρου εκατόν εξήντα μέτρων, περιφέρειας 500 μέτρων και ύψους περιμέτρου 3 μέτρων, είναι ήδη κάτι πάρα πολύ μεγάλο!»

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον των τουριστών για τον τάφο της Αμφίπολης είναι αμείωτο. Γι΄αυτό και η αστυνομική δύναμη στην περιοχή έχει διπλασιαστεί, με τον τύμβο να έχει μετατραπεί σε φρούριο, και τους αστυνομικούς της ασφάλειας Σερρών να αλλάζουν αλλεπάλληλα βάρδιες.

Σημειώνεται, πως από την ερχόμενη Δευτέρα ο χώρος αναμένεται να φωταγωγηθεί με ειδική γεννήτρια παροχής ρεύματος, ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να προστατευθεί από παντός είδους κινδύνους, αλλά και από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Δείτε τις καρυάτιδες που βρέθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.