“Ο τάφος της Αμφίπολης είναι ισάξιος της Βεργίνας”. Ποια τα νέα δεδομένα

Ποια τα νέα στοιχεία για τον τάφο της Αμφίπολης;

Όλα τα βλέμματα – και δικαίως – έχουν στραφεί στον τάφο της Αμφίπολης και τον τύμβο Καστά, δεδομένης της μεγαλοπρέπειας των ευρημάτων που σταδιακά βγαίνουν στο φως.

Μέχρι ώρας, το μόνο βέβαιο σχετικά με το ποιος είναι ο “ένοικος” του επιβλητικού τάφου στην Αρχαία Αμφίπολη, είναι πως αυτό θα εξακριβωθεί μονάχα όταν οι αρχαιολόγοι, υπό τις οδηγίες της επικεφαλής της ανασκαφικής έρευνας στην περιοχή, Κατερίνας Περιστέρη, καταφέρουν να μπουν στα άδυτα του τύμβου.

Ωστόσο, με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Alpha, ο Γάλλος αρχιτέκτονας της γαλλικής αρχαιολογικής σχολής, Τόνι Κοζέλι, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Αμφίπολη “τόσο σπουδαία, όσο και η Βεργίνα που ανακάλυψε ο Μανόλης Ανδρόνικος. Είναι ένα πολύτιμο έργο, επομένως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Να μην βιαζόμαστε, τα πάντα πρέπει να γίνουν χειρουργικά”.

Μάλιστα, ο κ. Κοζέλι, ο οποίος μετέχει στις ανασκαφές της Θάσου, είχε επισκεφθεί πριν από ένα χρόνο την Αμφίπολη, αφού είχε προσκληθεί από την Κατερίνα Περιστέρη.

Όπως δηλώνει για την εμπειρία που έζησε κοντά στον αρχαίο τάφο, “είναι καταπληκτικός. Πρόκειται για έναν πλούσιο τάφο. Βλέπετε την άρτια αρχιτεκτονική του, τις σφίγγες που στέκουν σαν φύλακες στην είσοδο, το εκπληκτικό δάπεδο. Ναι, είναι ένας πλούσιος τάφος για κάποιον που είχε αξίωμα”.

Διαβάστε ποιες οι εξελίξεις για τον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.