Στέφαν Μίλερ: “Ξέρω πού είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου”

Πού βρίσκεται σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, Στέφαν Μίλερ, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Μια συνέντευξη, που θα συζητηθεί έδωσε ο πασίγνωστος και κορυφαίος αρχαιολόγος Στέφαν Μίλερ, στα Παραπολιτικά, αναφερόμενος φυσικά στον τάφο της Αμφίπολης και στην πιθανότητα να βρίσκεται εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος.

Στην αρχή της καριέρας του, ο Στέφαν Μίλερ είχε επισκεφτεί τον τάφο της Αμφίπολης, απεσταλμένος την Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, καθώς υπήρχε η πληροφορία πως αρχαίες πέτρες είναι πεταμένες μέσα στο Στρυμόνα. Ο νεαρός τότε Στέφαν Μίλερ, περισυνέλεξε τις πέτρες, τοποθετώντας τες στον περίβολο του Λέοντα της Αμφίπολης, που είναι μέχρι σήμερα, κάνοντας παράλληλα και μία εργασία. Μεταξύ άλλων ανέφερε με περιέργεια πως δεν βρήκε πουθενά γωνία πάνω στις πέτρες, κάτι που καταγράφει στην μελέτη του. «Τόσα χρόνια μετά κατάλαβα γιατί δεν υπήρχαν γωνίες. Όλες οι αρχαίες πέτρες ήταν από τον περίβολο του τύμβου του λόφου Καστά» λέει σήμερα.

Αναφερόμενος στα νέα δεδομένα, που έχουν τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, ο Στέφαν Μίλερ ήταν κατηγορηματικός “Αποκλείεται ο τάφος να είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Υπάρχουν ιστορικές πηγές που λένε που βρίσκεται. Αν είχα επαρκή χρηματοδότηση πιστεύω ότι θα τον έβρισκα σε 5 χρόνια. Αλλά θέλει πολλά χρήματα μια τέτοια διαδικασία. Κοντά στην Αλεξάνδρεια υπάρχει συγκεκριμένο σημείο όπου το έδαφος, ενώ παντού είναι επίπεδο, εκεί ανεβαίνει σταδιακά το ύψος φτάνοντας τα 2 μέτρα. Εκεί πρέπει να γίνει ανασκαφή, καθώς εκεί πιστεύω πως βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου”.

Δείτε πώς ήταν ο τάφος της Αμφίπολης το 1831.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.