Αυτή είναι η εταιρεία που πλούτισε από τον Έμπολα

Ποια εταιρεία πλούτισε από τον Έμπολα;

Μπορεί η αγωνία για την εξάπλωση του Έμπολα να έχει χτυπήσει κόκκινο, ωστόσο, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση το χρηματιστήριο βγάζει κέρδη!

Κλασικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία Lakeland Industries, η οποία έχει πλουτίσει λόγω του θανατηφόρου ιου. Όπως σημειώνει το newmoney, πρόκειται για μια εταιρεία που κατασκευάζει στολές για όσους έρχονται σε επαφή με επικίνδυνα υλικά, καθώς και άλλα είδη προστασίας.

Με το που ξέσπασε ο ιός Έμπολα και… ακούμπησε τις ΗΠΑ, η μετοχή της συγκεκριμένη εταιρείας έπιασε ταβάνι, καθώς οι συγκεκριμένες στολές που εμπορεύεται είναι απόλυτα χρήσιμες στα σωστικά συνεργεία – ακόμα και στους αμερικανούς πολίτες που φαντασιώνονται μια ολική εξάπλωση του ιού σε στυλ κινηματογραφικής ταινίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή της Lakeland Industries έχει ενισχυθεί κατά 40% από τότε (μόλις πριν από μία εβδομάδα), ενώ και σήμερα σημειώνει κέρδη σχεδόν 20%.

Και δεν είναι η μόνη που ευνοείται από τις business του θανάσιμου ιού. Φαρμακοβιομηχανίες όπως οι Tekmira, BioCryst και Chimerix βρίσκονται σε ράλι από το καλοκαίρι, καθώς οι διαστάσεις της επιδημίας όλο και μεγαλώνουν.

Αντίθετα, οι μετοχές των εταιρειών μεταφορών όχι μόνο δεν πλουτίζουν αλλά πλήττονται, υπό το φόβο ότι ο Εμπολα θα πλήξει τις διεθνείς μετακινήσεις. Η επιβεβαίωση κρούσματος στην Ισπανία οδηγεί σε πτώση και τις ευρωπαϊκές αεροπορικές.

Διαβάστε τι να προσέχετε για την εξάπλωση του ιου Έμπολα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.