Πώς τα ΙΚΕΑ εξαπατούν τους καταναλωτές (!) [φωτο]

Πώς τα καταστήματα ΙΚΕΑ εξαπατούν τους καταναλωτές;

Αρκεί ένα πείραμε – όπως παρουσίασε το tro(ma)ktiko – για να καταλάβουν οι καταναλωτές, πώς εξαπατούνται από τα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Για το πείραμα χρειάστηκαν 3 παρόμοια (ασχέτως μάρκας) βαζάκια αγγουράκι τουρσί, από τρεις διαφορετικές αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, που το καθαρό στραγγισμένο βάρος ήταν κοντά στα 190 γραμμάρια.

Αφού καλύφθηκαν οι τιμές ανά συσκευασία ζητήθηκε από τους αναγνώστες-καταναλωτές να επιλέξουν το φθηνότερο, διαβάζοντας στις πινακίδες την τιμή ανα κιλό.

Στο ράφι τα Ελληνικά Σούπερ την αναγράφουν ότι η τιμή ανά κιλό είναι γύρω στα 8 ευρώ και κάτι ψιλά. Η πολυεθνική ΙΚΕΑ όμως δείχνει ότι είναι πολύ φθηνότερη γιατί για τα 185 γραμ. η τιμή είναι 6,67 ! Αν το επιλέξατε την πατήσατε , γιατί στη πραγματικότητα το ακριβο-πληρώσατε σχεδόν 12 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή αλλά Ελληνική νομοθεσία, η τιμή πώλησης για τα προϊόντα αυτά που διατίθεται «σε συσκευασμένη μορφή» στην πινακίδα αναγράφεται, πέρα από την τιμή πώλησης ανά συσκευασία, και η τιμή ανά μονάδα μέτρησης (κιλό) καθαρού στραγγισμένου βάρους (δηλαδή καθαρού βάρους χωρίς την άλμη) κατόπιν αναγωγής της πρώτης τιμής στην δεύτερη.

Oι untouchables για τις αρμόδιες αρχές, ιδιοκτήτες του ΙΚΕΑ, παραπλανούν εμάς τους ιθαγενείς, μοστράροντας την τιμή κιλού που έχουν υπολογίσει και για 330 γραμμάρια. Με δυο λόγια πληρώνουμε το νερόξυδο της άλμης , όσο και το τουρσί. Δηλαδή. 6,67 το κιλό.

Δείτε τη φωτογραφία:
2

Διαβάστε τι δεν γνωρίζετε για τα καταστήματα ΙΚΕΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.