Βαρβάρα Μητσώνη: oμολόγησαν οι απαγωγείς, ποιο το χρονικό

Ποιο ήταν ολόκληρο το χρονικό της απαγωγής της 27χρονης Βαρβάρας Μητσώνης πριν φτάσει η αστυνομία στη σύλληψη τους;

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται δύο Έλληνες, ηλικίας 48 και 53 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν για την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας Βαρβάρας Μητσώνης, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου στην Κυψέλη. Οι δύο άνδρες προσήχθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ αναζητείται ο συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο εκ των δραστών ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τη χρονική αλληλουχία των πράξεων τους.

Όπως προέκυψε, ο 48χρονος είναι ο «εγκέφαλος» της απαγωγής της Βαρβάρας Μητσώνης και ειδικότερα το άτομο που σχεδίασε και κατηύθυνε όλες τις προπαρασκευαστικές και υπόλοιπες ενέργειες με στόχο την πραγματοποίηση της απαγωγής.

Παράλληλα, έπειτα από την αξιοποίηση και αξιολόγηση των στοιχείων, εντοπίστηκε στη περιοχή της Αρτέμιδας Αττικής, εξοχική κατοικία, η οποία, αποτελούσε τον χώρο κράτησης της 27χρονης Βαρβάρας Μητσώνης.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες και οι οποίες ανήκουν σε συγγενικό πρόσωπο του 48χρονου.

Στην οικία του συγκεκριμένου άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων», ενώ στην οικία του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, έντεκα φυσίγγια αβολίδοτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα και μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα απαγωγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Το χρονικό της απαγωγής

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα απήχθη το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, από την περιοχή της Κυψέλης, αφότου οι δράστες την ακινητοποίησαν και την επιβίβασαν με τη βία σε όχημα έξω από το σπίτι της.

Ύστερα από δύο ημέρες και συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες της 2ας Νοεμβρίου, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της Βαρβάρας Μητσώνης και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.

Την ίδια μέρα οι δράστες άφησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.

Ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της Βαρβάρας Μητσώνης και την Παρασκευή, στις 7 Νοεμρίου, οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ.

Τα χρήματα αφέθηκαν το ίδιο βράδυ σε συγκεκριμένο σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η απαχθείσα Βαρβάρα Μητσώνηςαπελευθερώθηκε ύστερα από δύο ημέρες και συγκεκριμένα το πρωί της 9ης Νοεμβρίου, κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη, όπου την μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα ο 48χρονος συλληφθείς.

Η 27χρονη φοιτήτρια Νοσηλευτικής Βαρβάρα Μητσώνης εργαζόταν στην υποδοχή νυχτερινού κέντρου στη Δάφνη, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε συλληφθεί την Άνοιξη του 2013 για συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων. Η σύλληψή του είχε γίνει στο Βύρωνα δυνάμει διεθνούς εντάλματος σύλληψης των διωκτικών αρχών του Βελγίου.

Οι δράστες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δείτε ποιο ήταν το μοιραίο λάθος που έκαναν οι απαγωγείς της Βαρβάρας Μητσώνη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.