Αλέξης Τσίπρας για Προϋπολογισμό: το χρέος, η τρόικα και τα σενάρια τρόμου για τη χώρα

Ποιες οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον προϋπολογισμό;

Να αποδείξει τη διαχρονική αποτυχία των Μνημονίων προσπάθησε ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύοντας το πρόβλημα της εκτόξευσης του χρέος απέναντι στο ΑΕΠ παρά το κούρεμα του 2012.

Κινούμενος στο πνεύμα της ομιλίας του Γιάννη Δραγασάκη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξης Τσίπρας ανέδειξε το πρόβλημα του εκτροχιασμού των προβλέψεων για τον αποπληθωρισμό, το οποίο οδηγεί σε ταχεία συρρίκνωση του ΑΕΠ και διόγκωση του χρέους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να ανεβάσει τους πολιτικούς τόνους επιμένοντας σε κριτική που έχει διατυπωθεί στο ξανά, συντηρώντας την εκκωφαντική σιωπή των τελευταίων ημερών και εντείνοντας τον προβληματισμό για τις επερχόμενες εξελίξεις.

Όπως υποστήριξε και ο Γιάννης Δραγασάκης, οι προβλέψεις για την πορεία του Δημοσίου χρέους έχουν εκτροχιαστεί καθώς εκτός από την ύφεση, ο αποπληθωρισμός συρρίκνωσε το ΑΕΠ αποδεικνύοντας ότι η πολιτική εσωτερικής υποτίμησης ευθύνεται για την αστοχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν επεκτάθηκε περαιτέρω αποφεύγοντας να αποκαλύψει ένα από τα κεντρικά διαπραγμτευτικά ατού που θα χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους πιστωτές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το ΑΕΠ διογκώθηκε από το 120% το 2010 το 180 σήμερα. Εγκαλώντας τον Βαγγέλη Βενιζέλο για το ζήτημα του χαρακτηρισμού του χρέους ως προς τη βιωσιμότητά του.

Απαντώντας στην κριτικήπου δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να συρθεί πίσω από αυτό.

Υπερασπιζόμενος το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι είναι ρεαλιστικό και βατό και με βάσει τις παρούσες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και με γνόμωνα τη δημοσιονομική εξισορόπηση.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε σε τρίτη ύφεση,

“Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να γίνει βιώσιμο μέσα από μία πολιτική λιτότητας. Με την πολιτική που ακολουθήσατε, το χρέος έχει εκτιναχθεί. Το χρέος ήταν στο 124% και σήμερα πλησιάζει το 180%. Και μάλιστα με τον κίνδυνο της παγίδας του αποπληθωρισμού, ο στόχος του προγράμματος για μείωση του χρέους το 2020 έχει βγει εκτός στόχων. Να εξηγήσετε στο λαό τι πήγε στραβά και το χρέος εκτινάχθηκε”, είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε ποια η απίστευτη γκάφα του Αλέξη Τσίπρα και τι αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας για τη σωτηρία της χώρας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.