Νέες αποστασίες από τη ΔΗΜΑΡ: γιατί προβαίνουν σε ομαδικές αποχωρήσεις. Έξαλλος ο Κουβέλης

Ποιοι αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ;

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο στρατόπεδο της ΔΗΜΑΡ, καθώς αποχώρησαν από την ΚΟ ομάδα του κόμματος η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Νίκη Φούντα καθώς επίσης και ο βουλευτής Θωμάς Ψύρρας.

Η βουλευτής δεν πήγε χθες στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος καθώς διαφωνεί με την προσέγγιση στο ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη δεν αιτιολογεί την απόφασή της, αλλά μόνο δηλώνει την πρόθεσή της να μείνει ανεξάρτητη.

Σημειώνεται ότι την πόρτα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο Φώτης Κουβέλης με την εισήγησή του στην πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Ο κ. Κουβέλης στην εισήγησή του ανάφερε ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς τον χρόνο, και έχει συζητήσει την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν ειπώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο αρκετά στελέχη και ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν έντονες διαφωνίες και αντιρρήσεις με βασικό επιχείρημα τον κίνδυνο να “απορροφηθεί”, η ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

‘Όσον αφορά στη στάση των βουλευτών κατά την δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή αυτή δεν θα αλλάξει και θα ψηφίσουν παρών καθώς εκτιμήθηκε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού δεν αλλάζει τα δεδομένα.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Κουβέλης για Πρόεδρο Δημοκρατίας και ποια η συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.