Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, δεύτερη ψηφοφορία: πόσα ΝΑΙ, πόσα ΠΑΡΩΝ. Ολοταχώς για εκλογές (!)

Τι ψήφισαν οι βουλευτές στη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας;

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ψηφοφορία για την Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, με το αποτέλεσμα να είναι 168 υπέρ του Σταύρου Δήμα και 131 “παρών”.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Κυβέρνησης, οι 168 ψήφοι ήταν το “ταβάνι” που θα μπορούσε να φτάσει η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στην ψηφοφορία για την Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Η συγκυβέρνηση δεν μπορεί να συγκεντρώσει τις 170 ψήφους, που προσδοκούσε, ώστε να ελπίζει πως στην Τρίτη ψηφοφορία θα εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας.

Σταύρο Δήμα για πρόεδρο Δημοκρατίας ψήφισε και ο πρόσφατα αποφυλακισθείς πρόσφατα βουλευτής Σ. Μπούκουρας, όπως και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

«Παρών» ψήφισε και η Νίκη Φούντα, η οποία πριν την ψηφοφορία είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίηση της από τη ΔΗΜΑΡ ενώ επίσης «παρών» ψήφισνα μεταξύ άλλων οι Τατσόπουλος, Πολύδωρας Ανδρουλάκης και «ναι» οι Οικονόμου, Γιοβανόπουλος και Ιατρίδη. Συνολικά στο “ναι” προστέθηκαν 8 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη και τελική ψηφοφορία από την οποία θα κριθεί αν η χώρα θα πάει σε εκλογές είναι στις 29 Δεκεμβρίου. Απαιτούνται 180 ψήφοι για την εκλογή του Σταύρου Δήμα.

Διαβάστε ποιες οι εξελίξεις για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και ποιοι λένε ναι και ποιοι παρών για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.