Τέλη Κυκλοφορίας 2015: Δόθηκε η παράταση, μέχρι πότε η πληρωμή

Μέχρι πότε θα ισχύσει η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2015;

Εγκρίθηκε τελικά, η πολυπόθητη -για χιλιάδες κατόχους ΙΧ- παράταση για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2015.

Βέβαια, όπως όλα έδειχναν η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2015 ήταν μονόδρομος, αφού μεγάλη πλειονότητα κατόχων ΙΧ δεν είχε προβεί στην εξόφλησή τους.

Τελικά, παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κυριότερος λόγος της παράτασης είναι η διευκόλυνση των φορολογουμένων καθώς πολλοί δεν κατάφεραν να μετακινηθούν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Σημειώνεται, πως οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέθεσαν τις πινακίδες τους για το 2015, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν θελήσουν κάποια στιγμή στη διάρκεια του επομένου έτους να τις πάρουν πίσω, θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Παρ’ ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσανατολιζόταν στην επέκταση του μέτρου «πινακίδες με το μήνα» που ίσχυσε φέτος, η σχετική τροπολογία δεν κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή.

Για το 2014, όσοι φορολογούμενοι είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους, μπορούσαν να τις πάρουν πίσω στη διάρκεια του έτους, καταβάλλοντος μόνο το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούσε στους εναπομείναντες μήνες του χρόνου. Το μέτρο, με τα σημερινά δεδομένα, δεν ισχύει για το 2015.

Διαβάστε ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας 2015 και πώς να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.