Χρήστος Πατουχέας: ποιος ο απότακτος αστυνομικός, συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού

Ποιος είναι ο απότακτος αστυνομικός, συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, Χρήστος Πατουχέας;

Ο 54χρονος Χρήστος Πατουχέας φέρεται να είναι ο απότακτος αστυνομικός που συνελήφθη ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Χρήστος Πατουχέας συνελήφθη την Τρίτη μαζί με έναν Αλβανό 37 ετών, από την Αστυνομία σε επιχείρηση στην Καλαμάτα, ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Χρήστος Πατουχέας, είναι ο συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος έχοντας αποταχθεί από το Σώμα, είχε ασχοληθεί με αλυκές στη Μάνη.

Δείτε τη φωτογραφία του Χρήστου Πατουχέα:

O απότακτος αστυνομικός Χρήστος Πατουχέας υπηρετούσε στην ΕΚΑΜ και στη συνέχεια στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Αποτάχθηκε το 2002 όταν κατηγορήθηκε για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Λακωνία.

Το καλοκαίρι του 2013 o Χρήστος Πατουχέας κατηγορήθηκε για διακίνηση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο, υπόθεση για την οποία μπήκε στη φυλακή, αναφέρει το thetoc.

Αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2014, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας φαίνεται να ανέλαβε την προμήθεια και απόκρυψη οπλισμού για εκείνους που σχεδιάζαν την επίθεση και ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο αλλοδαπός και δεύτερος συλληφθείς για την υπόθεση φέρεται να είναι ο «Θεοχάρης», ο οποίος είχε νοικιάσει το σπίτι-γιάφκα της Αναβύσσου.

Ο 37χρονος Θεοχάρης, συνελήφθη για ληστεία περιπτέρου και υπόθεση ναρκωτικών. Φυλακίστηκε και αποφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2013.

Αποτύπωμάτα του, εντοπίστηκε σε σταθερό σημείο της γιάφκας στην Ανάβυσσο.

Στελέχη του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, διαπιστώνουν ότι οι σχεδιαστές της απόπειρας απόδρασης είχαν «καθετοποιήσει» τους ρόλους του κάθε πυρήνα που θα βοηθήσει στην υλοποίησή του σχεδίου.

Δηλαδή, άλλος είχε αναλάβει την προμήθεια οπλισμού, άλλος την ενοικίαση οικημάτων, άλλος την εξεύρεση οχημάτων και άλλος την προμήθεια εκρηκτικών.

Πολύ πιθανόν το κάθε μέλος της ομάδας, μπορεί να μην γνώριζε τον αποδέκτη των ενεργειών του, ίσως ακόμη και το σκοπό. Ουσιαστικά, «πουλούσαν» εκδούλευση στον κουμανταδόρο.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες των διωκτικών Αρχών σε τρεις κατοικίες, μία στο Οίτυλο και άλλες δύο στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες φέρονται να δήλωσαν άλλες διευθύνσεις κατά την προανάκριση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, χθες το απόγευμα προσήχθησαν από την περιοχή της Καλαμάτας και συνελήφθησαν στην έδρα της Αντιτρομοκρατικής ένας Έλληνας 54 ετών και ένας αλλοδαπός 37 ετών σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών με τις κατηγορίες της ένταξης ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευής και προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις, παράνομης κατοχής από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και ειδών πολεμικού υλικού, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής από κοινού διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου με σκοπό την τέλεση εγκλήματος από κοινού.

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν

Σε βάρος και των δύο ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος και υπόθαλψη εγκληματία.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του βαρυποινίτη για την υπόθεση της 17Ν, Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν έπειτα από ένταλμα του ανακριτή για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων κ.α. Βαρύνονται επίσης με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Και οι δυο αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Υποστηρίζουν οτι δε γνώριζαν τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Διαβάστε τι απαντά ο πατέρας της Αγγελικής για σχέση με Ξηρό και ποια είναι η Αγγελική του Χριστόδουλου Ξηρού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.