Αρχηγός Τζιχαντιστών στη ΓΑΔΑ: πώς τον συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα

Πώς συνέλαβαν τον αρχηγό των τζιχαντιστών; Διαβάστε γιατί κατηγορούσαν την Ελλάδα τα βελγικά δημοσιεύματα.

Στη ΓΑΔΑ κρατείται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, ο φερόμενος ως αρχηγός των τζιχαντιστών.

Οι προσαγωγές υπόπτων που από πολύ νωρίς είχαν κάνει οι αστυνομικοί απέδωσαν καρπούς.

Στη ΓΑΔΑ προσήχθη και κρατείται και ο 27χρονος που αναζητούσαν οι Βελγικές αρχές και ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της επιχειρούμενης επίθεσης στο Βέλγιο.

Οι αστυνομικοί είχαν στη διάθεσή τους δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και φωτογραφίες από υπόπτους και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 27χρονου φερόμενο αρχηγό και χρηματοδότη της βελγικής τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Είναι Βέλγος μαροκινής καταγωγής που μεγάλωσε στο Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών. Πρόκειται για άνδρα ο οποίος επέστρεψε από τις μάχες στη Συρία και τώρα βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο ύποπτος ως αρχηγός των τζιχαντιστών εντοπίστηκε από την ειδική ομάδα που έχει συσταθεί στην ΕΛ.ΑΣ, για την διαχείριση θεμάτων που αφορούν σε τζιχαντιστές στην Αθήνα, μετά από έρευνα που πραγματοποιείται ύστερα από σήμα της βελγικής αστυνομίας, σύμφωνα με το οποίο ο «εγκέφαλος» της ομάδας που εξαρθρώθηκε μετά την αιματηρή μάχη με δύο νεκρούς τζιχαντιστές στο Βέλγιο, οργάνωνε τις επιθέσεις που επρόκειτο να γίνουν από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο σήμα αναφέρεται οτι ο 27χρονος Βέλγος τζιχαντιστής, Αμπντελαχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος είχε φύγει από το Βέλγιο για να πολεμήσει με τον ISIS στη Συρία, επικοινωνούσε τηλεφωνικά από την Ελλάδα με κρατούμενο των βελγικών φυλακών και συγκεκριμένα τον αδελφό ενός από τους δύο που σκοτώθηκαν στην μάχη με τους αστυνομικούς στο Βέλγιο, μέσω του οποίου έδινε κατευθύνσεις στα μέλη της ομάδας.

Το σήμα ελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ, πριν από 48 ώρες και τελικά σήμερα εντοπίστηκε και συνελήφθη από το Παγκράτι ένας ύποπτος, τα χαρακτηριστικά του οποίου ταιριάζουν με τις περιγραφές που έχουν δώσει οι Βέλγοι.

Η ελληνικές αρχές, με τη σύλληψη αυτή, κατάφεραν να απαντήσουν στα βελγικά δημοσιεύματα που κατηγορούσαν την ελληνική πλευρά για ολιγωρία και καθυστέρηση.

Διαβάστε ποια τα σχέδια της ISIS για επίθεση στη Ν. Υόρκη και ποια η έκθεση-βόμβα για την Ελλάδα και τους τζιχαντιστές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.